Acasă Externe Agenda Europeana Problemele fermierilor, legate de războiul din Ucraina și fenomenele meteo

Problemele fermierilor, legate de războiul din Ucraina și fenomenele meteo

DISTRIBUIȚI

 172085 – 14052024 – Consiliul Uniunii Europene a adoptat în mod formal o revizuire specifică a anumitor acte de bază ale politicii agricole comune (PAC), drept răspuns la preocupările fermierilor și impactul evoluțiilor geopolitice, precum și la fenomenele meteorologice extreme.

Principalele elemente ale revizuirii

Revizuirea abordează anumite elemente ale Regulamentului privind planurile strategice PAC și ale Regulamentului privind finanțarea, gestionarea și monitorizarea politicii agricole comune („Regulamentul orizontal”)

Normele actualizate asigură simplificarea, reduc sarcina administrativă și oferă o mai mare flexibilitate în ceea ce privește respectarea anumitor condiționalități de mediu, asigurând totodată un cadru previzibil pentru fermieri.

Etapele următoare

Actul legislativ va fi semnat de reprezentanții Consiliului și ai Parlamentului European și publicat în Jurnalul Oficial și va intra în vigoare în ziua următoare datei publicării sale, până la sfârșitul lunii mai.

Fermierii vor putea aplica retroactiv unele dintre noile norme referitoare la condiționalitățile de mediu pentru anul de cerere 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.