Acasă Anchete Interne Recomandări de la pompieri

Recomandări de la pompieri

DISTRIBUIȚI

 172007 – 02052024 –  În contextul Sărbătorilor Pascale ortodoxe, inspectorii IGSU au verificat 241 de lăcașuri de cult, construcții destinate cazării persoanelor, la unități turistice și la obiective turistice. Au fost identificate 49 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu și au fost aplicate amenzi în valoare de peste 630.000 lei.

Au fost verificate organizarea și echiparea pentru prevenirea incendiilor, traseele de evacuare, instalațiile electrice și căile de acces pentru autospecialele de intervenție. De asemenea, preoții și personalul clerical au fost instruiți în legătură cu procedurile de evacuare și folosirea stingătoarelor de incendiu în lăcașurile de cult.

Pentru evitarea producerii unor incidente în timpul slujbei de Înviere, pompierii recomandă respectarea măsurilor de prevenire:

  • manifestați prudență în utilizarea lumânărilor şi a candelor aprinse în timpul derulării slujbelor religioase, pentru prevenirea aprinderii hainelor sau a părului;
  • evitați deplasarea cu lumânări aprinse în autovehicule;
  • amplasați lumânările și candelele aprinse numai în suporturi care nu pot lua foc, la distanță de perdele, lemn sau electrocasnice;
  • este interzis accesul persoanelor în interiorul lăcașurilor de cult, dacă a fost depășită capacitatea construcției;
  • parcarea mașinilor în vecinătatea bisericilor nu trebuie să blocheze accesul autospecialelor de pompieri.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.