Acasă Cultura/Media Timbrul românesc aniversează 25 de ani de la vizita Papei Paul Ioan...

Timbrul românesc aniversează 25 de ani de la vizita Papei Paul Ioan al II-lea în România

DISTRIBUIȚI

 172025 – 07052024 –  Între 7-9 mai 1999 a avut loc prima vizită a unui Suveran Pontif într-o țară majoritar ortodoxă de la Marea Schismă din 1054. Evenimentul acesta a reprezentat un pas semnificativ în îmbunătățirea relațiilor dintre Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă, semnalând  o eră de dialog ecumenic între cele două țări creștine, Sanctitatea Sa Papa Paul Ioan al II-lea afirmând faptul că ,,România este grădina Maicii Domnului”.

Principalele puncte de semnificație ale vizitei au constat în promovarea unității creștine, încurajarea păcii și reconcilierii, precum și întărirea relațiilor dintre Vatican și România, toate acestea având un impact profund asupa dialogului inter-religios la nivel mondial.

Romfilatelia a realizat, de-a lungul anilor, mai multe emisiuni și produse filatelice speciale, în semn de omagiu pentru Sanctitatea Sa Papa Paul Ioan al II-lea, care spunea în timpul vizitei din mai 1999: „Această călătorie mi-a oferit posibilitatea de a vedea ce bogăție este a respira în calitate de creștini cu ambii «plămâni», ai tradiției orientale și ai celei occidentale. Mi-am dat seama de aceasta văzând solemnele și sugestivele celebrări liturgice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.