Acasă Social Aparare Transferul de tehnologie, o soluție pentru dezvoltarea industriei naționale de apărare

Transferul de tehnologie, o soluție pentru dezvoltarea industriei naționale de apărare

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

 172179 – 23052024 – Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut o întrevedere cu Jong-Gun Seok, șeful Administrației Programului de Achiziții pentru Apărare (DAPA) din R. Coreea, participantă la expoziția internațională Black Sea Defence, Aerospace and Security de la București.

Au fost discutate cele mai recente evoluții privind cooperarea tehnico-militară, programele de înzestrare ale Armatei României, precum și oportunitățile de colaborare între companiile din industria de apărare din România și cele din Republica Coreea.

Ministrul Angel Tîlvăr a subliniat că Parteneriatul Strategic dintre cele două state, semnat în anul 2008, constituie baza unei cooperări puternice în toate domeniile și a menționat rezultatele excelente ale vizitei recente la Seul, când a fost semnat Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Coreea privind cooperarea în domeniul apărării, primul document de acest fel încheiat între cele două părți.

”Pentru a răspunde noilor provocări, marcate de un avans extraordinar al tehnologiei, trebuie să întărim cooperarea cu țări avansate în domeniul producției de armament de ultimă generație, cum este Republica Coreea, și să contribuim la dezvoltarea industriei naționale de apărare prin transfer de tehnologie”, a precizat ministrul Tîlvăr.

Ministrul român al Apărării a salutat prezența substanțială a companiilor sud-coreene la ediția din 2024 a expoziției Black Sea Defence, Aerospace and Security și a apreciat că acest eveniment de referință pentru piața sud-est europeană de profil a evoluat semnificativ, crescând în dimensiune și impact la nivel internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.