Acasă Politic Avertismente de furtuni puternice în Bavaria

Avertismente de furtuni puternice în Bavaria

DISTRIBUIȚI

 172287 – 03062024 – Autorităţile bavareze au emis avertismente de furtuni puternice (cod portocaliu, nivel 2) pentru mai multe localităţi, urmare a precipitaţiilor abundente care au produs inundaţii locale şi ruperea unor baraje. MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Germania că au loc evacuări punctuale, iar riscurile meteorologice persistă în continuare. De asemenea, există şi perturbări ale traficului feroviar şi rutier. Pentru gestionarea situaţiei, autorităţile bavareze au mobilizat circa 40.000 de persoane din forţele de intervenţie pentru protecţia civilă.

Cetăţenii se pot informa în timp real în legătură cu situaţia meteorologică, accesând pagina de Internet https://www.dwd.de/DE/wetter/warnungen_gemeinden/warnWetter_node.html, iar situaţia detaliată a avertismentelor oficiale pentru fiecare localitate bavareză afectată poate fi consultată la pagina de Internet: https://www.dwd.de/DE/wetter/warnungen_gemeinden/warntabellen/warntab_bay_node.html.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen: +4989553307, +498998106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următorul telefon de permanenţă al oficiului consular: +491602087789.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.