Acasă Social Educatie Câștigătorul Young Car Mechanic România este un tânăr de 18 ani din...

Câștigătorul Young Car Mechanic România este un tânăr de 18 ani din Câmpulung

DISTRIBUIȚI

  172310 – 04062024 –  Câștigătorul celei de a treia ediții a Young Car Mechanic, competiție organizată de Inter Cars România care se desfășoară și în alte 10 țări din Europa, este Bogdan Aldea, un tânăr de 18 ani de la Liceul Tehnologic Auto Câmpulung. El a fost desemnat cel mai bun tânăr mecanic din România și a primit un premiu în valoare de 1.000 de euro, în cadrul etapei finale care s-a desfășurat la Cluj pe 29 și 30 mai.

Valoarea totală a premiilor din competiția care a atras aproape 600 de elevi de la 89 de licee și școli profesionale din România a fost de 54.000 de euro, dintre care mai mult de jumătate reprezintă premii pentru dotarea școlilor – echipamente, scule, licențe – și recompensarea profesorilor câștigătorilor.

„Proba cea mai dificilă mi s-a părut cea de la Meyle pentru că nu mai făcusem niciodată așa ceva. Participarea la acest concurs m-a ajutat să câștig multă experiență și m-a motivat și mai mult să continui în acest domeniu”, a spus Bogdan Aldea, care după terminarea liceului și-a propus să urmeze o facultate în domeniul inginerei mecanice.

Tânărul va participa la finala internațională care va avea loc în Lituania, la Vilnius, pe 17 iulie 2024, unde va intra în competiție cu câștigătorii din alte 10 țări europene pentru premiul cel mare în valoare de 2.500 euro.

Inter Cars România, distribuitor de piese și accesorii auto, organizează competiția Young Car Mechanic pentru a-i identifica și a-i promova pe tinerii talentați în domeniul mecanicii auto. Concursul oferă o platformă pentru tinerii mecanici de a-și demonstra abilitățile și de a învăța de la cei mai buni profesioniști din industrie.

Pe lângă organizarea Young Car Mechanic, Inter Cars România derulează proiectul Edumech prin intermediul căruia contribuie la dotarea liceelor tehnice din România cu materiale didactice. Bugetul alocat pentru anul acesta este de 60.000 de euro.

Young Car Mechanic, o competiție internațională

Grupul polonez Inter Cars, care operează și pe piața din România, organizează competiția Young Car Mechanic și în alte 10 țări: Bulgaria, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Ucraina, Slovacia, Croația, Grecia. Ajunsă la a opta ediție, anul acesta competiția a atras 6.200 de participanți, aproape dublu față de anul trecut, din 460 de școli tehnice. Valoarea totală a premiilor pentru participanți și școli este de 75.000 de euro.

Ediția din acest an a Young Car Mechanic România s-a desfășurat după un format menit să asigure o deschidere cât mai mare la nivel național. Astfel, după prima probă teoretică au fost selectați câte 10 participanți din regiunile Cluj, Iași și Craiova, care s-au întrecut ulterior în cadrul a 3 etape regionale. În această etapă a competiției, participanții au avut de parcurs o probă teoretică și 5 probe practice, iar primii 11 care au obținut cel mai bun punctaj s-au întrecut în finală, care a cuprins 11 probe practice gândite de partenerii internaționali ai competiției.

În România, competiția se organizează de 3 ani. Anul acesta, numărul participanților a fost de peste 4 ori mai mare decât anul trecut, când s-au înscris 140 de elevi din 34 de școli profesionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.