Acasă Social La ”Buletine” e deschis și duminică

La ”Buletine” e deschis și duminică

DISTRIBUIȚI

172326 – 06062024 – Direcția Generală de Evidență a Persoanelor a Municipiului București recomandă celor care vor să voteze la alegerile din 9 iunie să verifice dacă actele de identitate sunt în termenul de valabilitate și, dacă este cazul, să solicite un nou act de identitate la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor.

În București, serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor vor asigura un program de lucru adaptat pentru eliberarea actelor de identitate, având activitate și sâmbătă, 8 iunie între orele 8.00 și 16.00, și duminică, 9 iunie, între orele 7.00 și 22.00.

Cartea de identitate se eliberează cetățeanului român pe baza cererii scrise a acestuia şi a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetăţeniei române şi a domiciliului.

Contravaloarea producerii şi eliberării cărţii de identitate este de 7 lei şi poate fi achitată astfel:

Direcția Publică de Evidență a Persoanelor și Stare Civilă Sector 1 – on-line pe site-ul Ghișeul.ro / transfer bancar/ Internet Banking (la ghișeu se prezintă chitanţa reprezentând contravaloarea cărții de identitate), fizic la bănci, oficii Poștale în contul: RO05TREZ70121330208XXXXX CUI: 12293095 sau la DITL Sector 1 (Piaţa Amzei nr. 13, Sector 1, Bucureşti) ori la Centrele Impozite si Taxe Locale Sector 1 (Calea Grivitei nr. 208 – 210, str. Pajurei nr. 13, Bd. Banu Manta nr. 9).

 – Direcția Publică de Evidență a Persoanelor și Stare Civilă Sector 2 – la toate oficiile poştale de pe raza sectorului 2, prin SMS la 7530, cu textul (S2CI7 pentru CI și S2CI1 pentru CIP) urmat de CNP;

Direcția Generală de  Evidență a Persoanelor Sector 3 – la ghişeele birourilor de evidenţă a persoanelor;

Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Sector 4 – la toate oficiile poştale de pe raza sectorului 4 și DITL Sector 4, precum și on-line, pe site-ul propriu (www.deps4.ro);

Direcția Evidența Persoanelor Sector 5 – la toate oficiile poştale, la filialele CEC Bank de pe raza sectorului 5, DITL Sector 5,  precum și prin SMS la 7530.

Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Sector 6 – la ghişeele birourilor de evidenţă a persoanelor.

În situația în care nu pot fi prezentate certificate de stare civilă, se va elibera carte de identitate provizorie (CIP), caz în care se vor depune şi 2 fotografii ¾ cm şi taxa de 1 leu, achitată în acelaşi mod ca şi în cazul cărţilor de identitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.