Acasă Externe Agenda Europeana Marile platforme și motoare de căutare online monitorizate dacă respectă Regulamentul privind...

Marile platforme și motoare de căutare online monitorizate dacă respectă Regulamentul privind serviciile digitale

DISTRIBUIȚI

 172319 – 05062024 – Serviciile Comisiei Europene responsabile cu asigurarea respectării Regulamentului privind serviciile digitale (RSD) și Grupul autorităților europene de reglementare pentru serviciile mass-media audiovizuale (ERGA) au convenit să își structureze cooperarea pentru supravegherea și asigurarea respectării legislației ale Comisiei în temeiul RSD. Cooperarea se va axa pe supravegherea platformelor și a motoarelor de căutare online foarte mari desemnate.

ERGA va acționa ca facilitator pentru colectarea de informații relevante la nivel național și pentru elaborarea de rapoarte privind aspecte legate, printre altele, de pluralismul mass-media, de dezinformare și de protecția minorilor. Cooperarea cu ERGA va sprijini identificarea și evaluarea de către Comisie a riscurilor sistemice în aceste domenii.

Dezvoltarea expertizei și a capacității prin cooperarea cu ERGA va ajuta de asemenea Comitetul european pentru servicii digitale, care este alcătuit din coordonatori de servicii digitale, să atingă obiectivele stabilite de RSD.

Comisia a încheiat deja acorduri administrative bilaterale cu autoritățile naționale de reglementare din Franța, IrlandaItalia și Țările de Jos.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.