Acasă Politic Washington: Romania, printre tarile care cumpara drone americane

Washington: Romania, printre tarile care cumpara drone americane

DISTRIBUIȚI

110346 – 2205201214 tari membre ale NATO, printre care si Romania, au cazut de acord sa achizioneze cinci vehicule aeriene fara pilot (UAV – drone) si centrul de comanda si control asociat.

Cele 14 tari care au achizionat drone fara munitie sunt Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Romania, Slovacia, Slovenia si Statele Unite ale Americii, se arata intr-un comunicat al Presedintiei SUA, citat de Ziare.com.

„Un grup de 14 tari din cadrul NATO – Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Romania, Slovacia, Slovenia si Statele Unite – a decis sa achizitioneze cinci vehicule aeriene fara pilot si centrul de comanda si control asociat”, potrivit documentului citat.

In comunicatul Casei Albe se subliniaza ca operatiunile din Libia au scos in evidenta deficitul de strangere de informatii, supraveghere si misiuni de recunoastre in cadrul Aliantei.

Nu in ultimul rand, Casa Alba da asigurari ca NATO va opera si va asigura mentenanta sistemului din fondurile comune ale celor 28 de tari aliate.

Informatia a fost facut publica in prima zi a summitului NATO din acest an, care a inceput, duminica, la Chicago. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.