Acasă Anchete Sindicatele din Petrom nemultumite de tratamentul preferential de care se bucura Liviu...

Sindicatele din Petrom nemultumite de tratamentul preferential de care se bucura Liviu Luca

DISTRIBUIȚI
petrom

petrom112467 – 14082012 – Sindicaliștii din Petrom sunt în fierbere din cauza manevrelor făcute de Liviu Luca de a prelua monopolul în

negocierile cu patronatul. Pentru că numeric nu poate fi considerat semnificativ,Liviu Luca a strămutat la Câmpina procedurile de înscriere la tribunal a sindicatului său, în speranța că va fi mai puțin vizibil și mai greu de urmărit traseul documentelor. Deşi nereprezentativ la nivelul companiei, sindicatul lui Liviu Luca beneficiază de un tratament privilegiat din partea reprezentanţilor OMV. Susținerea vine, discret, chiar de la conducerea austriacă a companiei (Gerhard Roiss şi Georg Horacek), iar în țară lucrurile sunt orientate în direcția ”bună” de șefa Departamentului Resurse Umane, Cristina Ionescu, despre al cărui sprijin (a se citi finanțare preferențială) în formarea profesională (training, organizare simpozioane sau conferinţe) de care doar membrii sindicsatului lui Liviu Luca par să aibă nevoie, nu și alte sindicate din companie, mai semnificative din companie (cel puțin ca număr de membri).

Surse din cadrul companiei susțin că trecerea de care se bucură Liviu Luca a culminat, recent, cu punerea la dispoziția liderului de sindicat, a unui autoturism VW Tuareg, de a cărui cumpărare pare să se fi îngrijit chiar șefa resurselor umane. Mai mult, pentru că vrea să dea bine în fața șefilor de la Viena și să asigure ”pacea social” în companie, așa cum i s-a cerut, lui Liviu Luca i se decontează din banii Petrom, cam tot ceea ce i se cere (chirie, combustibil, transport etc.).

Spre sfârșitul lunii iulie, cei doi directori ai OM au venit la București unde, potrivit surselor, au explicat managementului local că strategia de dezvoltare a OMV presupune liniște în relația cu sindicatele, astfel încât reorganizările preconizate să nu genereze tensiuni sociale și să atragă atenția asupra companiei. Din aces motiv, șefa reurselor umane are dezlegare, chiar de la cei doi șefi austrieci, să se asigure ca sindicatele să facă non-combat şi în schimb să obţină diverse facilităţi de la conducerea societăţii. Iar cel care știe cel mai bine să linișteașcă spiritele pare a fi Liviu Luca. Informațiile au ajuns deja și la celelalte sindicate din companie, care se consideră discriminate.

În luna mai, sindicatul din Suplac a protestat față de încercarea lui Liviu Luca de a obliga ceilalți sindicalişti să se ”alinieze” organizaţiei sale, în calitatea sa de şef al Federaţiei Sindicale din Petrol şi Energie, printr-o structură sindicală, Sindicatul Naţional Petrom, pe care a înfiinţat-o la finele anului trecut şi pe care doreşte să o declare singura reprezentativă la nivelul societăţii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.