Acasă Politic Craiova: Perchezitii la o grupare specializata in evaziune fiscala cu zahar

Craiova: Perchezitii la o grupare specializata in evaziune fiscala cu zahar

DISTRIBUIȚI

114408 – 05112012 – DIICOT și BCCO Craiova au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 21 de persoane, specializat in evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, membrii gruparii au obţinut beneficii financiare substantiale, utilizand 24 de societăţi comerciale, pentru derularea de activitati de comert ilegale cu zahar sau alte marfuri.

Invinuitii au infiintat în Bulgaria şi Ungaria, societăţi comerciale în numele cărora erau efectuate achiziţii intracomunitare de mărfuri din România, scutite de plata TVA.

În realitate, prin utilizarea de documente false, mărfurile erau comercializate pe teritoriul României, fara plata taxelor si impozitelor aferente, prin intermediul altor societăţi comerciale, controlate de către membrii gruparii.

De exemplu, prin intermediul uneia dintre societati, SC Zahărul Corabia SA, a fost creat bugetului de stat un prejudiciu de peste 6.300.000 lei, prin înregistrarea fictivă a aproximativ 10.000 tone zahăr, ca fiind livrare intracomunitară.

Prejudiciul total cauzat prin eludarea platii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat depaseste suma de 8.000.000 de euro.

In cauza au fost efectuate zece percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucuresti si a judeţelor Olt si Ilfov, la locuintele invinuitilor precum si la sediile unor societati comerciale administrate de catre acestia.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova vor fi aduse 21 de persoane în vederea audierii.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de catre SRI – DJI Dolj si DGIPI Dolj. – www.promptmeda.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.