Acasă Politic Bucureşti: Peste 100 de români-americani cer ridicarea urgentă a imunităţi deputatului Gheorghe...

Bucureşti: Peste 100 de români-americani cer ridicarea urgentă a imunităţi deputatului Gheorghe Coman

DISTRIBUIȚI
gheorghe-coman

125049 – 20122013 – Peste 100 de romani-americani au adresat vineri o scrisoare presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, solicitandu-i sa supuna de urgenta la vot in Camera Deputatilor ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului Gheorghe Coman (PC), prins in flagrant de catre DNA in timp ce lua mita.

            Deputatul Gheorghe Coman (PC) a fost prins pe data de 19 decembrie luand mita, insa procurorii DNA nu l-au putut aresta datorita faptului ca se bucura de imunitate parlamentara.

            „Va solicitam […] sa faceti toate demersurile necesare discutarii de urgenta a acestui caz in Comisia Juridica si sa supuneti la vot in Camera Deputatilor ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului Gheorghe Coman (PC), astfel incat acesta sa poata fi cercetat la fel ca oricare alt cetatean asupra caruia exista dovezi ca ar fi infaptuit o fapta penala”, cer romanii-americani in scrisoare.

            Chiar daca Statutul Parlamentarilor prevede ca trebuie asteptat opt zile pana la votul de ridicare a imunitatii, „acesta este un termen maximal care nu impiedica legiutorii sa ia decizia ridicarii imunitatii acestui deputat chiar si in plenul din 20 decembrie”, au continuat romanii-americani.

            Romanii-americani au argumentat ca un vot urgent de ridicare a imunitatii parlamentare a deputatului Gheorghe Coman „este necesar si pentru recredibilizarea Romaniei pe plan extern, dupa ce cancelariile occidentale au acuzat la unison votul din 10 decembrie din Camera Deputatilor, cand s-a aprobat modificarea Codului Penal astfel incat politicienii sa fie si mai greu de anchetat pentru coruptie”.

            Unul dintre cei care au votat pe 10 decembrie pentru modificarea Codului Penal pentru ca politicienii sa aiba o si mai mare imunitate este deputatul Gheorghe Coman.

            „Prezenta in Parlamentul Romaniei, la inceputul noului an, a acestui deputat prins in flagrant pentru luare de mita ar fi inca o pata neagra pe aceasta institutie in care romanii cred din ce in ce mai putin”, au continuat acestia.

            Romanii-americani au solicitat in scrisoarea catre Valeriu Zgonea si ca, odata cu votul pentru ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului Gheorghe Coman, sa se supuna „din nou la vot ridicarea imunitatii parlamentare a tuturor deputatilor pentru care s-au trimis astfel de solicitari de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”, astfel incat acestia sa poata fi cercetati pentru faptele lor.

            In finalul scrisorii lor, romanii-americani au solicitat ca „votul pentru ridicarea imunitatii acestor parlamentari sa se faca la vedere, astfel incat sa stim si noi cine a votat pentru sau impotriva ridicarii imunitatii”.

            Initiatorul acestui demers a fost Chris Terhes, presedintele Romanian Greek-Catholic Association, organizatie non-profit din California, care pledeaza la nivel international pentru respectarea libertatii religioase in Romania.

            „Desi pe coasta de est deja era trecut de ora 9.00 pm, am ramas surprins ca in mai putin de patru ore s-au strans peste 100 de semnaturi on-line pentru sustinerea acestui demers”, a spus Terhes. „Acest lucru dovedeste ca romanii-americani continua sa fie interesati de ceea ce se intampla in Romania.”

            „Cu totii avem familii ramase in tara iar coruptia politicienilor romani afecteaza inclusiv familiile noastre, ca atare nu putem ramane pasivi si indiferenti in fata acestui rau care macina societatea romaneasca”, a concluzionat Terhes. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.