Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Parchetul va fi sesizat pentru 4.000 de cărţi lipsă la Biblioteca...

Bucureşti: Parchetul va fi sesizat pentru 4.000 de cărţi lipsă la Biblioteca Pedagogică

DISTRIBUIȚI

126976 – 19032014 –   Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a anuntat ca aproape 4.000 de carti de patrimoniu lipsesc din inventarul Bibliotecii Pedagogice Nationale „I.C.Petrescu”, care trebuie sa devina sectie a Bibliotecii Centrale Universitare. Ministrul a precizat ca, din totalul volumelor care nu au fost gasite, 189 dateaza din perioada 1642 – 1850.

La Biblioteca Pedagogica nu s-a mai realizat un inventar asa cum cer regulile din 1984, a mai spus ministrul.

Pricopie a anuntat ca a solicitat sprijinul Corpului de control al premierului, iar dupa prezentarea rezultatelor „evident ca va fi sesizat si Parchetul”.

Ministrul a declarat ca va cere si o inventariere a tuturor bibliotecilor.

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a modificat in decembrie, prin ordonanta de urgenta, statutul Bibliotecii Pedagogice Nationale „I.C.Petrescu” care a devenit sectie a Bibliotecii Centrale Universitare.

Motivul acestei modificari il reprezinta faptul ca imobilul ocupat de Biblioteca Pedagogica „a fost retrocedat, institutia se afla intr-un mare pericol de a pierde fondul de carte si locurile de munca ale angajatilor sai”, a explicat la finalul anului trecut MEN. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.