Acasă Uncategorized Bucureşti: Victor Ciorbea este Avocatul Poporului

Bucureşti: Victor Ciorbea este Avocatul Poporului

DISTRIBUIȚI

127687 – 15042014 – Victor Ciorbea a fost votat, marti, de plenul reunit al celor doua camere parlamentare in functia de Avocat al Poporului. PNL, partidul din care Ciorbea face parte si pe listele caruia a ajuns senator in 2012, nu a participat la vot.

306 deputati si senatori au votat pentru ca Victor Ciorbea sa preia mandatul de cinci ani la sefia institutiei Avocatul Poporului. Parlamentarii PNL, PDL si PP-DD au parasit sedinta de plen inainte de a se da votul.

Ciorbea isi va putea prelua noile atributii dupa depunerea juramantului.

Liberalul, care a fost primar al Capitalei, premier si senator, s-a aratat multumit de noua sa pozitie in stat.

El a explicat ca urmeaza ca in urmatoarele cel mult 10 zile sa isi lichideze toate celelalte sarcini pe care le are, pentru a prelua noua functie fara teama ca intra in incompatibilitate, urmand ca abia apoi sa depuna juramantul de Avocat al Poporului.

„Sunt intr-o fundatie, in conducerea ei, in conducerea unei asociatii. Sunt avocat, trebuie sa ma suspend din avocatura. Toate aceste demersuri vreau sa le fac inainte de depunerea juramantului”, a declarat Victor Ciorbea.

Intrebat daca e suparat pe colegii de partid ca nu l-au votat astazi, Victor Ciorbea a spus ca nu vrea sa comenteze. „Am fost surprins, pentru ca cel putin conducerea mi-a promis ca vor fi prezenti si ma vot vota (…) Acum nu pot sa mai fiu membru de partid, asa ca s-a terminat”, le-a spus el jurnalistilor.

Este pentru prima oara dupa anul 2000 cand un politician activ devine Avocat al Poporului, anterior aceasta pozitie fiind ocupata de profesori de drept fara apartenta politica.

Avocatul Poporului este una dintre cele mai importante functii in stat, pentru ca este singurul care poate contesta la CCR ordonantele de urgenta emise de guvern. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.