Acasă Externe Israel: Fost premier israelian, condamnat la şase ani de închisoare

Israel: Fost premier israelian, condamnat la şase ani de închisoare

DISTRIBUIȚI

128303 – 13052014 –Fostul premier al Israelului, Ehud Olmert, a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare. Un judecător a decis că Ehud Olmert este vinovat pentru două infracţiuni de luare de mită. judecătorul a mai dispus şi o amendă de 290.000 de dolari.

Potrivit presei internaţionale în perioda în care a fost primarul Ierusalimului Ehud Olmert a primit peste 145.000 de dolari mită de la doi dezvoltatori imobiliari pentru a le facilita construcţia unui complex de lux.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea Supremă din Israel. Judecătorii vor decide în prima fază dacă apelul se va judeca cu fostul premier întemniţat.

Ehud Olmert a fost condamnat astăzi pentru două infracţiuni de corupţie iar Ehud Olmert a fost premierul Israelului în perioada 2006-2009. A fost nevoit să demisioneze în momentul în care au apărut acuzaţiile de corupţie. Procurorii l-au acuzat că în calitate de primar al Ierusalimului a primit mită mascată şi sub forma unor deconturi.

„Un funcţionar public care acceptă mita este echivalentul unui trădător”, a declarat judecătorul David Rozen. Înainte de sentinţă judecătorul l-a caracterizat pe Ehud Olmert drept un individ inteligent, respectat şi care a contribuit foarte mult la dezvoltarea ţării.

Dacă şi Curtea Supremă va confirma sentinţa Ehud Olmert va fi primul fost premier israelian condamnat şi încarcerat pentru corupţie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.