Acasă Economie Timiş: Traficanţi de migranţi, reţinuţi

Timiş: Traficanţi de migranţi, reţinuţi

DISTRIBUIȚI

130924 – 01092014 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere al ITFP Timişoara cu sprijinul SRI Timiş şi poliţiştii de frontieră din cadrul IGPF, sub coordonarea procurorilor DIICOT Timişoara, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din cetăţeni din România, Pakistan şi Camerun, specializat în trafic de migranţi.

La sfârşitul lunii aprilie a.c., poliţiştii de frontieră, coordonaţi de procurorii DIICOT., au iniţiat un complex de măsuri informativ-operative în vederea destructurării unei reţele de traficanţi de migranţi, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Din informaţiile obţinute a rezultat că suspecţii au constituit un grup infracţional organizat, care avea ca scop racolarea, adăpostirea, îndrumarea, călăuzirea şi transportul mai multor cetăţeni străini, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României către alte ţări din spaţiul comunitar.

Pentru aceste servicii migranţii plăteau de regulă 1400-1600 de euro de persoană, veniturile obţinute de membrii grupării în urma activităţii infracţionale pe această linie fiind în acest mod considerabile.

Din investigaţiile preliminare efectuate, s-a stabilit că grupul infracţional era extrem de bine organizat în judeţele Timiş şi Alba şi în Bucureşti, cu atribuţii precis delimitate pentru membrii grupării, având în componenţă mai mulţi cetăţeni din România şi Pakistan. Membrii grupării au sarcini împărţite, care să le asigure astfel operativitate în acţiunile desfăşurate. Suspecţii de origine pakistaneză din Bucureşti se ocupau de coordonarea întregii activităţi, aceştia asigurând recrutarea migranţilor, preocupându-se de cazarea acestora, atunci când era cazul, de stabilirea locaţiilor unde trebuiau să se deplaseze migranţii în Bucureşti pentru a fi preluaţi de ceilalţi membri ai grupării etc.

În urma monitorizării, s-a stabilit că membrii grupării se ocupau cu racolarea unor tineri afro-asiatici din Centrele de cazare a Imigranţilor din Timişoara, Giurgiu şi Bucureşti, pe care apoi intenţionau să-i transporte până la frontiera româno-ungară. Scopul membrilor reţelei era să îi treacă pe aceştia frontiera pe la zona verde sau ascunşi în mijloace de transport, urmând să îi preia apoi din Ungaria, destinaţia finală fiind ţări din Spaţiul Schengen.

Reţeaua a fost destructurată în cursul zilei de ieri, când în urma organizării unui flagrant, a fost reţinut un membru al reţelei, cetăţean român, în timp ce încerca să scoată ilegal din România patru persoane, cetăţeni din Congo, Camerun şi Pakistan.

În urma acţiunilor întreprinse de poliţiştii de frontieră în cursul zilei de 31 august 2014 şi în această dimineaţa în judeţele Timiş, Alba şi municipiul Bucureşti au fost reţinute 22 persoane din Pakistan, România, Camerun, Congo şi Afganistan, dintre care unsprezece persoane sunt membrii reţelei sprecializate în trafic de migranţi, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.