Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Războiul apei calde ajunge la faza pe partide

Bucureşti: Războiul apei calde ajunge la faza pe partide

DISTRIBUIȚI

131798 – 07102014 – O parte a Consiliului Municipiului Bucuresti (CGMB) se opune hotararilor de fuziune a regiei de distributie termica (RADET) cu Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), situatie politica ce trebuie rezolvata, altfel bucurestenii urmand sa se supere pe consilieri aflati in campanie, a afirmat premierul Victor Ponta.

El s-a referit astfel la datoriile RADET, in contextul problemelor cu furnizarea apei calde pentru un numar important de bucuresteni.

„Din cauza situatiei de la Consiliul General al Municipiului Bucuresti – nu vreau s-o transform in politica, desi e politica, a explicat si primarul general, azi – se opune Consiliul General, sau, ma rog, o parte a Consiliului General, adoptarii hotararilor care sa ne permita sa facem fuziunea si sa stergem datoriile. Sper doar ca toti consilierii generali, indiferent de apartenenta lor politica, sa-l sprijine pe primarul general, pentru ca noi am facut toate procedurile si suntem la zi cu totul. Altfel, o sa se supere bucurestenii pentru ca niste consilieri generali sunt in campanie electorala, ceea ce e foarte rau”, a spus Ponta.

El a adaugat ca Guvernul si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, au facut cu mai mult timp in urma toate demersurile legale pentru fuziunea RADET-ELCEN.

PDL si PNL cer demisia „de urgenta” a primarului general al Capialei, Sorin Oprescu, pentru proasta gestionare a banului public, a declarat, luni, Mihai Atanasoaei (PDL), aratand ca bucurestenii nu vor avea apa calda si caldura decat pe perioada campaniei electorale.

La randul sau, liderul consilierilor PDL din CGMB, Mircea Raicu, a precizat ca, dupa sase ani de „administratie Sorin Oprescu”, bucurestenii „retraiesc momente din epoca de aur”, acest lucru fiind rezultatul a sase ani de subfinantare cronica a serviciilor publice de incalzire si transport.

Bucurestenii din sectoarele 2, 3, 4, 5 si 6 nu au mai avut apa calda incepand din 2 octombrie. ELCEN, furnizorul Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET), a explicat ca apa calda nu a mai fost livrata la temperaturile obisnuite in urma reducerii cantitatii de gaze primite de la Distrigaz.

RADET a anuntat pe site, sambata, ca a fost nevoita sa reduca temperatura apei calde, in sectoarele 2, 3, 4 si 5, din cauza reducerii presiunii si cantitatii de gaze livrate catre ELCEN.

Incepand din 30 septembrie, Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrata catre ELCEN, din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei. Sambata, Distrigaz a anuntat ca a reluat furnizarea la parametri normali. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.