Acasă Economie Claudiu Crețu revine la conducerea ELCEN

Claudiu Crețu revine la conducerea ELCEN

DISTRIBUIȚI

 169844 – 30082023  – Administrator Special al ELCEN în perioada 2017-2021, companie aflată autoritatea tutelară a Ministerului Energiei, Claudiu Crețu revine la conducerea companiei, după o perioadă în care a fost directorul general al companiei Termoenergetica București – operatorul sistemului de transport și distribuție a agentului termic din București.

La reluarea mandatului, Crețu a anunțat că intenționează să continue proiectele începute în 2021 – modernizarea CET-urilor și implementarea unor grupuri noi în cogenerare de înaltă eficiență în linie cu directivele europene.

ELCEN este cel mai mare producător de energie termică și cel mai important furnizor de agent termic pentru sistemul de termoficare din București.

Recent, Ministerul Energiei a trimis primarului general al Capitalei o scrisoare în care semnala existența unei datorii de aproape un miliard de lei pe care Termoenergetica, compania din subordinea Primăriei Generale, o are către ELCEN și a amintit edilului că trebuie începute pregătirile pentru sezonul rece.

ELCEN este principalul furnizor de agent termic pentru sistemul de termoficare din București (90%). Societatea asigură și 5,3% din energia electrică produsă la nivel național.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.