Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: CSM: Traian Băsescu, Victor Ponta şi Monica Macovei au afectat independenţa...

Bucureşti: CSM: Traian Băsescu, Victor Ponta şi Monica Macovei au afectat independenţa justiţiei

DISTRIBUIȚI

133492 –  11122014 –  Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a ajuns la concluzia că preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta şi europarlamentarul Monica Macovei au afectat independenţa justiţiei prin declaraţiile lor despre dosarele Microsoft şi Lukoil şi despre decizia a instanţei privind incompatibilitatea lui Klaus Iohannis.

Surse din cadrul CSM au declarat joi pentru agenția Mediafax că plenul CSM a ajuns la această concluzie în urma studierii rapoartelor Inspecţiei Judiciare întocmite în cazul celor trei oameni politici.

Prin decizia de joi a plenului, membrii CSM nu şi-au însuşit concluziile inspectorilor judiciari potrivit cărora Traian Băsescu nu a încălcat independenţa justiţiei atunci când a afirmat că în dosarul Microsoft „vor mai apărea surprize, inclusiv persoane”.

Inspecţia Judiciară mai stabilise că premierul Victor Ponta nu a depăşit limitele discursului politic atunci când spunea că Guvernul nu intervine în justiţie în cazul Petrotel-Lukoil, dar că susţine salvarea locurilor de muncă ale angajaţilor şi plata salariilor către aceştia, cerându-i ministrului Justiţiei să transmită tuturor, în mod corect, acest mesaj.

Singurele concluzii ale inspectorilor judiciari pe care CSM şi le-a însuşit se referă la raportul în cazul declaraţiilor făcute de Monicăi Macovei, conform cărora Victor Ponta, procurorul-şef al României şi soţia acestuia au pus presiune pe procurori pentru ridicarea sechestrului la rafinăria Petrotel Ploieşti, dar şi în cazul premierului care a declarat în octombrie că liberalul Klaus Iohannis va fi declarat incompatibil de ICCJ, întrucât aceasta este practica unitară a instanţei supreme, în toate cazurile similare. În ambele sitaţii, Inspecţia Judicară a stabilit că a fost încălcată independenţa justiţiei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.