Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Şef de la Oficiul de Cadastru Bucureşti, trimis în judecată

Bucureşti: Şef de la Oficiul de Cadastru Bucureşti, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

 134735 – 11022015 Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventive, a lui Iulian Bocşe, șef al Biroului resurse umane și relații cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară București, la data faptelor, pentru luare de mită şi abuz în serviciu. 

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Dan Constantin Cuzuc, administrator al unei societăţii comerciale, la data faptei, pentru dare de mită şi instigare la abuz în serviciu, şi Simona Elena Toader, pentru complicitate la dare de mită şi complicitate la instigare la abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut că, în perioada 1 – 4 septembrie 2014, Iulian Bocşe, cu prilejul organizării şi desfăşurării unui concurs pentru ocuparea unor posturi vacante de execuţie în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti, în calitate de membru al comisei de concurs, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, ca urmare a activităţii de determinare exercitate asupra sa de către Dan-Constantin Cuzuc, activitate de determinare în care acesta din urmă a fost ajutat de către Simona Elena Toader, a îndeplinit în mod defectuos actele care intrau în atribuţiile sale de serviciu.

Concret, Bocşe a pus la dispoziţia acesteia din urmă răspunsurile corecte la proba scrisă a acestui concurs şi i-a acordat, în mod discreționar şi vădit părtinitor, aceleiaşi inculpate, la proba orală a concursului, o notă suficient de mare pentru ca aceasta să promoveze concursul.

Prin aceasta, Bocşe a cauzat o vătămare atât intereselor legitime ale persoanei contracandidate la ocuparea respectivului post, cât şi o vătămare a intereselor legitime ale persoanei juridice organizatoare a concursului (Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti), şi obţinând astfel pentru Simona Elena Toader un folos necuvenit constând în promovarea de către aceasta, în condiţii de vădită incorectitudine, a concursului la care a participat şi, subsecvent, în numirea acesteia în funcţia publică care a făcut obiectul concursului, aceea de asistent registrator principal gradul I în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti.

După numirea Simonei Elena Toader în funcţia respectivă, drept contraprestaţie pentru îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor sale de serviciu (în modalitatea expusă mai sus), începând cu data de 11 septembrie 2014, Bocșe a pretins de la Cuzuc 15.000 de euro, sumă din care a primit, în cadrul mai multor prestaţii, aproximativ echivalentul a 5.000 de euro.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse de procurori. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.