Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul de Finanţe, urmărit penal, şi-a dat demisia

Bucureşti: Ministrul de Finanţe, urmărit penal, şi-a dat demisia

DISTRIBUIȚI

135494 – 16032015  – Premierul Victor Ponta a anuntat duminica seara ca ministrul Finantelor, Darius Valcov, a demisionat, duminica, la pranz, din funcție. Succesorul lui Vâlcov ar urma să fie desemnat de premier în următoarele zile, după ce proiectul nooului Cod Fiscal va fi aprobat.

Duminica dupa-amiaza, presedintele Klaus Iohannis a lansat pe retelele de socializare un mesaj in care ii sugera premierului demiterea lui Vâlcov, ca urmare a implicării numelui lui intr-un dosar de coruptie aflat in Ancheta DNA.

O ora mai tarziu si premierul a lansat un mesaj, tot prin intermediul retelelr de socializare, in care a anunta demisia lui Valcov, dar specificand ca aceasta a fost anterioara semnaluluo lansat de presedinte.

Darius Valcov este urmarit penal fiind acuzat ca ar fi luat mita doua milioane de euro, infractiune comisa cand era primar al orasului Slatina.

Ministrul de Finante ar fi intervenit la acea vreme in favoarea unui om de afaceri in atribuirea unor contracte, in schimbul promisiunii a 20% din sumele incasate.

El a fost audiat, vineri seara, in calitate de suspect, la DNA. Procurorii arata, intr-un comunicat de presa, ca Darius Valcov a primit „in perioada 2010-2013 aproximativ doua milioane de euro, o parte din aceasta suma fiind primita in mod direct, in numerar, iar suma de 2,48 milioane de lei a primit-o prin intermediul unor firme”.

In ordonanta de efectuare a urmaririi penale, DNA arata ca activitatea infractionala a lui Darius Valcov a inceput in urma cu sase ani.

Premierul Victor Ponta si-a exprimat sprijinul pentru Darius Valcov, afirmand ca ministrul va avea „un rol determinant” in adoptarea noului Cod Fiscal.

Ministrul de Finante, Darius Valcov, primea mita in pungi de plastic si se intalnea cu ceilalti suspecti anchetati de DNA in cimitir de frica sa nu fie interceptat.

Dezvaluirile au fost facute sambata seara, in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a fost prezentat actualul primar al Slatinei cu propunere de arestare preventiva.

La dosar, procurorii au atasat o serie de probe, printre care denunturi facute de Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, trimis in judecata in arest la domiciliu.

Acesta le-a spus anchetatorilor ca, in perioada in care a fost primar al Slatinei, Darius Valcov a venit la sediul firmei sale, unde a incasat mita in pungi de plastic. Mai mult, el a sustinut ca Valcov a plecat la un moment dat chiar si cu 1 milion de lei in pungi de plastic.

In plus, cand a aflat ca s-a deschis dosarul, la inceputul acestui an, dupa ce devenise ministru de Finante, Darius Valcov le-a cerut celorlalti suspecti sa se intalneasca cu el in cimitir, ca sa nu poata fi interceptati. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.