Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Tender, condamnat la 12 ani de închisoare

Bucureşti: Tender, condamnat la 12 ani de închisoare

DISTRIBUIȚI

 137378  – 08062015 –   Curtea de Apel București a dat astăzi decizia definitivă în dosarul Carom-Oneşti, aflată pe rolul instanţelor de judecată din 2006. A fost unul din cele mai lungi procese din România, care-l are în prim-plan pe Ovidiu Tender. Verdictul a fost dat astăzi, exact cu o zi înainte să se prescrie faptele de înșelăciune. Sentinţa judecătorilor nu va mai putea fi contestată.

DIICOT i-a acuzat pe Ovidiu Tender și Marian Iancu că au preluat ilegal controlul companiei, pe care ar fi prejudiciat-o cu aproape un miliard şi jumătate de lei.

Anul trecut, Ovidiu Tender a fost condamnat în primă instanţă la 11 ani şi patru luni de închisoare.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Marian Iancu a fost condamnat la 13 ani şi opt luni de închisoare. De asemenea, cei doi, alături de alți inculpați, trebuie să achite prejudiciul de aproape 44 de milioane de euro produs la începutul anilor 2000 companiei RAFO-CAROM.

Rechizitoriul a fost întocmit de Alina Bica, şefa DIICOT la acea vreme, care, ajunsă între timp în spatele gratiilor, a dezvăluit că prim-adjunctul SRI Florian Coldea i-ar fi cerut ca Tender să nu facă închisoare sau să primească o pedeapsă cu suspendare.

Completul de apel de la instanța din București a examinat săptămâna trecută, în două termene, atât concluziile procurorilor de la DIICOT, care au cerut pedepse apropiate de maximum prevăzute de lege, dar și concluziile avocaților apărării, care au invocat o serie de nereguli ce ar fi avut loc pe parcursul acestui proces, ajuns la o primă hotărâre a Tribunalului București abia anul trecut.

Ovidiu Tender a fost condamnat pentru inițierea unui grup infracțional, înșelăciune, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani. Acuzații similare au fost formulate și în privința lui Marian Iancu. – PROMPT MEDIA

foto:mediafax,ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.