Acasă Sud Arges Argeş: Train Băsescu: “Finanțele României nu-şi permit luxul relaxării fiscale”

Argeş: Train Băsescu: “Finanțele României nu-şi permit luxul relaxării fiscale”

74
DISTRIBUIȚI

 138096 – 06072015  – Situatia financiara a Romaniei nu poate sustine politica de relaxare fiscala promovata de guvernul condus de Victor Ponta, prin masuri precum reducerea TVA, a afirmat duminica fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu.

            „Vedem Guvernul care face iar risipa de bani, a trecut la politicile pro-ciclice din timpul lui Tariceanu, ceea ce, va asigur, ne va costa enorm in doi-trei ani, la fel cum ne-au costat aventurile lui Tariceanu. (…) Reducerea TVA-ului de la 1 ianuarie, eu nu spun ca nu trebuie redus, dar daca poti. Eu va asigur ca finantele Romaniei nu-si permit luxul relaxarii fiscale pe care o genereaza Guvernul Ponta, din dorinta de a cumpara voturi cu bani din bugetul de stat”, a spus Traian Basescu in discursul tinut la sedinta reprezentantilor organizatiilor judetene ale PMP din regiunea Sud Muntenia, desfasurata in localitatea argeseana Budeasa, potrivit Ziare.com.

            In opinia fostului sef al statului, masurile nu vor aduce rezultatele electorale scontate de guvernanti, dar vor afecta grav echilibrul economic.

            „I-as atentiona pe guvernanti, dar si pe presedinte, pentru ca domnia sa promulga legile fara sa cracneasca, i-as atentiona asupra faptului ca cine a facut asa ceva, si-l au pe Tariceanu ca aliat, a si pierdut alegerile. Pentru ca romanii nu sunt prosti, au inteles ca vor plati cu varf si indesat pentru bruma de bani care li s-a oferit in 2007 si 2008, premergator alegerilor. Si au platit bietii romani oalele sparte pentru un guvern care nu a administrat finantele tarii in interes national, ci in interes electoral. Asa se va intampla si acum. (…) Se va intampla ca in 2007-2008, vor creste importurile masiv, vom avea un deficit de cont curent consistent si de acolo incepe dezastrul, odata cu deficitul bugetar, care si el se va accentua”, a explicat Traian Basescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.