Acasă Externe Franţa: Hollande şi Merkel înmoaie tonul faţă de Grecia

Franţa: Hollande şi Merkel înmoaie tonul faţă de Grecia

DISTRIBUIȚI

138139 – 07072015  – Președintele francez Francois Hollande și cancelarul german Angela Merkel s-au întâlnit, luni seară, pentru a discuta situația Greciei. Poziția celor doi lideri nu a mai fost la fel de drastică ca înainte de referendumul de duminică, prin care grecii au decis, într-o proporție de 61,31%, să respingă măsurile de austeritate propuse de UE drept „măsuri de salvare”.

            „Ușa este deschisă pentru discuții” este concluzia întâlnirii dintre Hollande și Merkel de luni seară, potrivit France 24.

            Francois Hollande a declarat că „ușa este deschisă pentru discuții și acum este momentul ca guvernul lui Alexis Tsipras să vină cu propuneri serioase și credibile, astfel încât dorința de a rămâne în zona euro să se transforme într-un program de durată”.

            „Subliniez că timpul se scurge și că este o urgență, una pentru Grecia și una pentru Europa”, a continuat preşedintele francez.

            Angela Merkel a spus, la rândul său, că „ușa este deschisă discuțiilor” și că „suntem în așteptare pentru propuneri foarte precise ale prim-ministrului grec, care să vină cu un program care să aducă prosperitate Greciei”. – PROMPT MEDIA

forbes.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.