Acasă Centru Harghita Harghita: Premieră națională pentru servicii medicale de calitate

Harghita: Premieră națională pentru servicii medicale de calitate

DISTRIBUIȚI

138484 – 21072015  Serviciile medicale din județul Harghita s-ar putea îmbunătăți și eficientiza din punct de vedere al costurilor prin aplicarea unui sistem informatic medical, realizat din fonduri europene.

Proiectul presupune implementarea unui sistem informatic integrat, care interconectează spitalele din județ.

În premieră națională, prin intermediul acestui sistem informatic, cele cinci spitale din județ – Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc, Spitalul Municipal Odorheiu-Secuiesc, cel din Gheorgheni, Toplița și Spitalul de Psihiatrie Tulgheș – sunt interconectate, permițându-se accesul medicilor la datele pacienților transferați de la un spital la altul și totodată creează premisele interconectării cabinetelor medicilor de familie la acest sistem.

Sistemul medical are inclus un portal medical care permite pacientului accesarea propriului dosar electronic de sănătate. Aceste dosare sunt stocate într-o bază de date centrală la Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc și sunt accesibile oricărei unități medicale din județ, medic de familie sau pacient autorizat, conectat în sistem.

Totodată, prin intermediul portalului medical pus la dispoziție cetățenilor din județ, se creează o platformă unde informațiile se pot accesa ușor și sigur de către pacienții care se înregistrează prealabil. Procesul de asigurare a consultațiilor în cadrul spitalelor devine mai eficient prin serviciul de programări. Fiecare utilizator va avea un cont unic și personal ce va putea fi folosit și pentru a vizualiza analize, valori măsurate în prealabil și salvate.

Printre efectele așteptate odată cu aplicarea acestui sistem informatic se numără reducerea semnificativă a costurilor cu infrastructura informatică, flexibilitatea organizațională prin utilizarea tehnologiilor web, dar și îmbunătățirea calității actului medical prin reducerea timpilor acordați activităților birocratice și fluidizarea fluxurilor de lucru. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.