Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Iaşi: Control judicar prelungit pentru Gheorghe Nichita

Iaşi: Control judicar prelungit pentru Gheorghe Nichita

DISTRIBUIȚI

 139439 – 28082015 –  Primarul suspendat al municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a fost citat din nou, vineri, la sediul DNA in dosarul in care este acuzat ca ar fi folosit politia locala din oras pentru a o supraveghea pe fosta lui iubita, Adina Samson. Gheorghe Nichita s-a prezentat la DNA pentru prelungirea controlului judiciar, scrie Hotnews.ro.

Gheorghe Nichita este acuzat de procurori de instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (cinci acte materiale), instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatic si instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Potrivit DNA, in perioada ianuarie – aprilie, Nichita, abuzand de functia de primar, i-a determinat pe Liviu Hliboceanu, director general al Politiei Locale Iasi, si Stefan Avirvarei, sef serviciu in cadrul politiei, dar si pe alte persoane din cadrul institutiei pe care o conducea sa efectueze, personal sau prin intermediari, verificari in baze de date care contin informatii ce nu sunt destinate publicitatii, iar ulterior sa le foloseasca si sa permita accesul unor persoane neautorizate la acestea, pentru a obtine personal foloase nepatrimoniale necuvenite.

Procurorii sustin ca Gheorghe Nichita le cerea sefilor din Politia Locala Iasi sa ii puna pe functionarii din subordinea lor sa ii supravegheze iubita de la acea vreme, Adina Samson. Tanara ar fi avut inclusiv un sistem GPS de urmarire montat pe autoturism, potrivit informatiilor din dosar. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.