Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Sorin Oprescu, arestat la domiciliu

București: Sorin Oprescu, arestat la domiciliu

DISTRIBUIȚI
sorin_oprescu7

 sorin_oprescu7140821 – 29102015  –  Instanța a hotărât să schimbe măsura arestului preventiv în cazul primarului general suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, cu măsura arestului la domiciliu. Decizia instanței este definitivă. Curtea de Apel Bucureşti a admis astfel contestaţia formulată de Sorin Oprescu după ce, la 21 octombrie, Tribunalul Bucureşti i-a respins cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv, luată la 6 septembrie, cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar.

Pe perioada celor 30 de zile de arest la domiciliu, Oprescu nu are voie să părăsească imobilul unde locuieşte fără permisiunea organului judiciar. De asemenea, trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori este chemat. Totodată, nu are voie să vorbească cu ceilalţi inculpați din dosar, cu martorii, precum şi cu alte persoane care se stabilesc de către organul judiciar. Sorin Opreascu va purta permanent un  sistem electronic de supraveghere.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că la 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administraţiei Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis ”Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susţin anchetatorii. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.