Acasă Nord-Vest Cluj Suspiciuni de corupție la primăriil de din Cluj Napoca și Sobiu

Suspiciuni de corupție la primăriil de din Cluj Napoca și Sobiu

DISTRIBUIȚI

140333  – 07102015 –  Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut miercuri documente și au efectuat perchiziții în șase județe care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2013 – 2015. Percheziţiile vizează inclusiv primăriile din Sibiu şi Cluj Napoca, fiind avute în vedere contracte inclusiv din perioada în care actualul preşedinte Klaus Iohannis, era primar la Sibiu. La Cluj, sunt vizate contracte din mandatul edilului Emil Boc.

DNA verifică și contracte semnate de instituţia publică cu alte firme în perioada în care Klaus Iohannis era edilul Sibiului. În cadrul acestui dosar, DNA a cerut documente şi de la Direcţia Tehnică a Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

 În total, procurorii Anticorupţie fac percheziţii domiciliare în 32 de locații din județele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureş şi Prahova, din care cinci sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. Potrivit primelor informații perchezițiile vizează mai multe firme de dezinsecție și deratizare care au încheiat contracte cu primăriile din aceste județe. În urma perchezițiilor, procurorii DNA vor stabili dacă contractele au fost încheiate în mod ilegal sau dacă serviciile nu au fost efectuate, deși s-au plătit.

Scurt, așa cum ne-a obișnuit, președintele Iohannis a spus, referitor la această acțiune: ”Cu siguranță o să aflu”.

Oana Botezatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj Napoca, a declarat, potrivit Antena 3, că nu este vorba despre percheziţii, ci de ridicări de documente. ”În acest moment, se fac copii după documentele solicitate de procurorii DNA Cluj cu privire la contracte de servicii între municipalitate şi SC Coral Impex SRL (deratizare, dezinsecţie pe domeniul public pentru Cluj-Napoca). În 2006, a avut loc o licitaţie pentru stabilirea prestatorului de servicii pentru acest tip de servicii”, a afirmat Buzatu, precizând că, la semnarea contractului, au fost luate în calcul preţuri unitare pe suprafeţe. ”În conformitate cu prevederile legale, am propus Consiliului Local în 2010 prelungirea contractului. CL a adoptat o Hotărâre de Consiliu, prin care a prelungit valabilitatea contractului pe 7 ani şi șapte luni, în conformitate cu legile în vigoare. Acestea au fost toate documentele cerute pe solicitarea respectivă”, a precizat Botezatu. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.