Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Deputatul Miron Smarandache solicită o strategie naţională pentru exploatarea turistică a...

București: Deputatul Miron Smarandache solicită o strategie naţională pentru exploatarea turistică a apelor termale

DISTRIBUIȚI

 142492 – 12022016 – Deputatul PSD, miron-smarandache solicită Guvernului să iniţieze o strategie naţională concretă privind exploatarea turistică a apelor termale din România. În acest sens, parlamentarul social democrat s-a adresat preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Turism, Anca Pavel Nedea.

”România dispune de resurse importante de ape termale, distribuite aproape uniform în toate regiunile ţării. Calitatea acestora este recunoscută din timpul Imperiului Roman, iar proprietăţile curative sunt apreciate peste tot în lume. Cu toate acestea, statul român nu a fost în stare să exploateze cum se cuvine această bogăţie inestimabilă, fapt ce ne aduce pierderi economice importante”, a arătat Miron Smarandache în interpelarea trimisă conducerii ANT.

În finalul documentului, deputatul i-a cerut preşedintelui ANT să-i răspundă concret la următoarele întrebări: ”1. Care este rezerva de ape termale a României şi ce procent din aceasta este ea exploatată turistic?; 2. Ce strategie are ANT, cel puţin pentru acest an, în ceea ce priveşte susţinerea turismului balnear?; 3. Care este situaţia vechilor staţiuni balneare din România aflate în prezent în stare avansată de degradare?”.

Deputatul s-a referit în interpelare şi la competiţia pierdută în acest domeniu în faţa vecinilor unguri. ”În Ungaria, în fiecare localitate este amenajat un ştrand cu apă termală, iar acestea sunt destinaţia preferată a românilor din judeţele apropiate de graniţa de vest. Inutil să vă spun că ineficacitatea autohtonă în a exploata apele minerale este echivalentă cu pierderea unui număr însemnat de turişti, şi, implicit, bani la bugetul naţional, dezvoltarea societăţilor mici şi mijlocii, a serviciilor conexe, a comerţului, etc.. Îmi exprim speranţa că vom reuşi şi noi să dezvoltăm acest sector, pe măsura potenţialului imens de care dispunem”, a concluzionat Miron Smarandache. –  PROMPT MEDIA

foto:politicaindirect.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.