Acasă Politic Constanța: Basarabenii, câștigători la Maratonul Nisipului de la Mamaia

Constanța: Basarabenii, câștigători la Maratonul Nisipului de la Mamaia

DISTRIBUIȚI

143308 – 28032016 – Statiunea Mamaia a adunat duminica, 27 martie 2016, peste 700 de sportivi amatori şi profesionişti şi alte cateva sute de sustinatori la Maratonul NisipuluI, singura competitie de acest gen din Europa care se desfasoara integral pe nisip. Cursa de 42 de kilometri a fost castigata, la baieti, de basarabeanul Ghenadie Timbalist, iar la fete, de Nicoleta Ciortan. La semimaraton, primii care au trecut linia de finish au fost, la baieti, Vitalie Gheorghita (tot din Republica Moldova), iar la fete, Magdalena Maria Veliscu.

Proiectul international “Maratonul Nisipului”, ajuns la a treia editie, reprezintă și o metodă inedită de promovare a litoralului romanesc la nivel international, stațiunea Mamaia fiind deja consacrată pe harta mondială a maratoanelor. Evenimentul sportiv, care a cuprins trei probe competitive (42, 21 şi 10 kilometri) şi cursa de 1km adresata copiilor şi parintilor, a fost organizat de Asociatia Sportivă “SanaSport” și Radio Constanța, în parteneriat cu Directia Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

maraton nisipCâștigători – Cursa de 10 kilometri

La categoria baieti, cursa de 10 km a fost castigata de Maxim Raileanu, care a inregistrat un timp excelent: 36 de minute si 53 secunde. Locul secund a fost ocupat de Catalin Jitcovici (care a trecut linia de finish dupa trei secunde fata de castigator), iar locul al treilea de Dumitru Nicolaev. In cadrul cursei de 10 kilometri fete, Alexandra-Cristiana Ghita a paşit pe prima treapta a podiumului, cu un timp de 41 de minute si 59 de secunde, locul II a fost obtinut de Denisa stirbescu, iar locul III, de Ana-Maria Musca.

Câștigători – Cursa de Semimaraton (21 km)

Semimaratonul, a doua cea mai dificila proba din cadrul evenimentului, a fost castigat, la categoria baieti, de Vitalie Gheorghita din Republica Moldova, care a inregistrat un timp 1 ora 14 minute si 43 de secunde, locul II a fost ocupat de Mihail Bizniuc (la sub o secunda fata de castigator), iar locul al treilea, de Nicolae Balan. La categoria fete, cursa a fost castigata detasat de Magdalena Maria Veliscu, care a incheiat cursa intr-o ora 33 de minute si 21 de secunde, Teodora Antonia Maris s-a clasat pe locul al doilea, iar Irina Matcovschi a completat podiumul

Câștigători la Cursa de Maraton (42 km)

Maratonul a fost cea mai mare provocare pentru participanti. Primul, la categoria baieti, a trecut linia de finish Ghenadie Timbalist (Republica Moldova), dupa 2 ore 36 minute si 2 secunde. Pe locul II s-a situat Catalin Atanasoaei (dupa un minut fata de primil loc), iar Liviu Croitoru a terminat cursa pe locul III. La categoria fete, maratonul a fost castigat, si in acest an, de Nioleta Ciortan, care a terminat cursa in 3 ore 17 minute si 18 secunde, locul secund – Mara Morosan, locul al treilea – Diana-Marcela Vlad.

De asemenea, cursa “Family Run” s-a bucurat de un interes deosebit din partea familiilor prezente. Astfel, peste 250 de copii, insotiti de parinti sau bunici, au alergat aproximativ un kilometru pe faleza din statiunea Mamaia. Primele cinci echipe au fost premiate cu diplome, cupe si premii in produse. Totodata, castigatorii de la cele trei probe competitive au primit premii substantiale in bani si echipamente. Valoarea totala a premiilor a ajuns la 26.600 de lei.

Au alergat pentru o cauză nobilă

Fondurile stranse in cadrul evenimentului vor fi directionate pentru reconstructia si modernizarea Sectiei de Terapie Intensiva Nou Nascuti si a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Constanta, prin proiectul social “Daruieste primul zambet”, initiat de Asociatia Daruieste Aripi.

“Prezenta masiva de la aceasta editie a Maratonului Nisipului a depasit asteptarile noastre si ne confirma interesul crescut al sportivilor amatori si profesionisti pentru alergarea pe nisip. Toata lumea s-a simtit bine, am alergat, ne-am distrat, am ras si asta conteaza cel mai mult: sportul sa fie o distractie pentru oameni, nu un chin. Este imbucurator pentru noi ca şi in acest an au participat multi sportivi din strainatate şi am demonstrat ca statiunea Mamaia poate fi promovata la nivel international şi prin intermediul evenimentelor sportive”, declara Daniel Antonaru, presedintele Asociatiei Sportive “Sanasport”, co-organizator al evenimentului international Maratonul Nisipului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.