Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: O aventură cu procurori, miniștri, mincinoși și niște tancuri

București: O aventură cu procurori, miniștri, mincinoși și niște tancuri

DISTRIBUIȚI

tariceanu144326 – 25052016 – Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care atacă furibund Direcția Națională Anticorupție (la pachet cu SRI) aproape de fiecare dată când are un microfon în față, este acum acuzat de procurori de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. Procurorii DNA susțin că Tăriceanu ar fi făcut afirmații neadevărate în timpul audierii în dosarul care privea retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa și în care au fost deja trimise în judecată zeci de persoane, inclusiv fostul șef de cabinet al lui Adrian Năstase, Remus Truică, dar și Paul Al României.

Într-un alt dosar, cel al convertirii datoriilor Rompetrol, procurorii – de această dată cei care lucrează pentru DIICOT – cer președintelui aprobarea urmării penale a patru foști miniștri – Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu și Gheorghe Pogea, acuzați de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

Și pentru a face trecerea de la capitolul procurori la subiectul ultimelor patru săptămâni – scandalul dezinfectanților – Parchetul Generala stability prejudicial cauzat de livrarea de produse biocide diluate – 51 de milioane de lei, adică valoarea contractelor încheiate de Hexi Pharma în ultimii doi ani cu 152 de spitale din România.

Legătura dintre acest scandal și o altă temă anunțată în titlu o face Victor Ponta, care a afirmat pe Facebook că președintele Iohannis are o listă a oamenilor de care vrea să scape pentru a nu mai conta propria incompetenţă, insinuând că pe ea s-ar fi aflat şi patronul Hexi Pharma, Dan Condrea. Condrea a murit din cauza leziunilor multiple suferite după ce a intrat cu mașina în copac, el neavând vreo boală care să-i pună viaţa în pericol sau să cauzeze un infarct, potrivit medicilor legiști.

Necazurile din sănătate continuă. Un obiectiv de investiții intrat în atenția publică după dezastrul din #Colectiv, Secția de îngrijire a arșilor gravi de la Spitalul de Urgență nu este încă funcțională, deși a fost inaugurată de mai multe ori până acum. Cel puțin așa susține Guvernul, în urma verificărilor întreprinse de Corpul de Control, care a anunțat și că va sesiza Parchetul pentru întocmirea nereală a procesului-verbal de punere în funcţiune.

Miniștrii spun lucruri trăznite: Șeful Ministerului Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Marius Bostan, ar vrea să vadă CEO la sate. Mai precis, Bostan spune că schimbarea mentalităţilor s-ar putea face prin trimiterea şefilor firmelor de top prin sate, pentru a discuta cu oamenii.

La capitolul vești încurajatoare, notăm o nouă posibilă investiție în sectorul auto.. Fiat Chrysler Automobiles – care deține brandul Jeep – este interesată de un parteneriat cu Uzina Mecanică București pentru producerea vehiculelor militare 4×4 Jeep J8.

Cam unul din cinci salariați a solicitat anul trecut, prin declarația de impunere, virarea cotei de 2 la sută din impozitul pe venit în conturile unei organizații guvernamentale. Circa 1,25 milioane de contribuabili au redirecționat 2% din impozitul pe venit aferent anului 2014, un procent de aproape 20% din numărul total al acestora, însumând 90 de milioane de lei, fiind direcționați către activități organizate în cadrul sectorului asociativ din România.

Și încheiem tot în domeniul fiscal, cu o palmă trasă ANAF de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, care a amendat colectorii de taxe pentru „prelucrarea nelegală” a datelor personale prin publicarea listei datornicilor. – sursa: EuroActiv.ro- PROMPT MEDIA

foto:observatorph.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.