Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Mentinerea supraaccizei la carburanti poate reprezenta o grava eroare a actualului...

București: Mentinerea supraaccizei la carburanti poate reprezenta o grava eroare a actualului sau viitorului guvern

DISTRIBUIȚI

FORT1147982 – 141212016­ –  Inainte de introducerea supraccizei, Federatia Operatorilor Romani de Transport – FORT, avertiza Guvernul fata de efectele negative care vor afecta bugetul de stat.

Asa cum a recunoscut ulterior si fostul premier Victor Ponta, aceasta masura nu a adus absolut deloc beneficii si nici nu se cunoaste impactul real. Cert este faptul ca o mare parte a consumului de carburant pentru activitatile de transport s-a relocat in Europa,  iar bugetul de stat a fost afectat. In acelasi timp, lucrarile de dezvoltare a infrastructurii rutiere au stagnat in contextul in care sumele colectate aveau clar aceasta destinatie.

FORT solicita actualului Guvern sa respecte prevederile codului fiscal in vigoare si angajamentul asumat si reaminteste public faptul ca masura de introducere a supraaccizei trebuia sa fie functionala doar pana in decembrie 2015, timp in care impactul trebuia masurat si prezentat transparent tuturor celor afectati, persoane fizice si juridice. Nu exista nici o motivatie pentru mentinerea acestei masuri aberante si nejustificate sau pentru  modificarea codului fiscal in vigoare. Preturile la pompa trebuie sa scada si doar asta trebuie sa fie preocuparea viitorului guvern.

FORT solicita urgent consultari pe aceasta tema, ocazie cu care sa fie prezentate toate cifrele legate de incasari, impact negativ, utilizarea sumelor etc. Era de asteptat ca anul 2017 sa inceapa la fel de prost pentru piata de transport autohton, greu incercata anul acesta din cauza tarifelor la politele RCA. In cazul in care nu se aplica prevederile codului fiscal referitoare la supraacciza, FORT este pregatita sa reia protestele din Piata Guvernului chiar la inceputul anului, declară Augustin Hagiu. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.