Acasă Social FORT: Primăria Capitalei refuză digitalizarea taxelor de Zona A si B, impuse...

FORT: Primăria Capitalei refuză digitalizarea taxelor de Zona A si B, impuse vehiculelor comerciale. De ce ?

DISTRIBUIȚI

 155267 – 23062020 – În ultimele două luni, F.O.R.T. a reluat comunicarea oficială cu Primăria Capitalei, adresele oficiale având ca obiectiv principal digitalizarea taxelor de zonă A și B, impuse la nivelul Capitalei prin HCGMB134/2004 și HCGMB 312/2009.

Solicitarea expresă a Federației Operatorilor Români de Transport – F.O.R.T., are ca și argumente eliminarea birocrației, reducerea timpilor de accesare a autorizatiilor și creșterea veniturilor CGMB, generate de emiterea autorizatiilor de zona A/B, iar modelul propus este similar modalitatii de eliberare a vignetei sau de incasare a taxelor pentru parcari sau taxei de pod de la Fetesti, avand un impact benefic major in privinta gestionarii si segmentarii datelor statistice  aferente incasarii acestor taxe, la nivelul administratiei publice locale.

Precizăm că, in perioada de valabilitate a stării de urgență, acest principiu de a fost aplicat, utilizând comunicarea online, atât la depunerea documentelor cât și la eliberarea autorizațiilor, saltul către digitalizare urmând a fi făcut, dacă exista voință.

Răspunsul Direcției Transporturi din cadrul CGMB (document atașat) face însă trimitere la același sistem generator de corupție si concurență neloială, promovat încă de la început în București.

Analiza pe cifre ne arată faptul că, încasările anuale sunt echivalente cu plata efectuată de maxim 5 companii de profil transport în construcții cu activitate medie.

Din răspunsul Primăriei Capitalei, rezultă că in anul 2019 a fost încasată, la grămadă din această taxă, suma de 18 milioane lei și asta în condițiile în care, o singură firmă cu activitate medie în zona B, a achitat în 2019 peste 650 000 lei reprezentând aproximativ 5 procente din totalul colectat.

Luând în calcul șantierele active anul trecut in București respectiv zecile de companii de transport în construcții ce dețin flote considerabile de autocamioane ce străbat zilnic capitala, ne întrebăm unde sunt restul de bani ce trebuiau achitați în mod legal de toti cei ce accesează zona A sau B ???

Întrebăm în mod public Primăria Capitalei, de ce refuză să aplice în continuare sistemul on line, trecând ulterior la digitalizare, evident atât noi cât și cei ce au verificat acest fenomen cunoscând răspunsul real, arata FORT printr-un comunicat de presa..

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.