Acasă Economie România are 56 de proceduri de infringement declanșate împotriva sa de Comisia...

România are 56 de proceduri de infringement declanșate împotriva sa de Comisia Europeană

DISTRIBUIȚI
comisia_europeana1

comisia_europeana1148499 – 180112017 –   România are 56 de proceduri de infringement declanșate împotriva sa de Comisia Europeană și aflate în curs în faza precontencioasă, anunță MAE.

Secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Jean-Eric Paquet, l-a primit la Bruxelles, marți, pe agentul guvernamental al României la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, Răzvan Hotariu Radu. Potrivit sursei citate, oficialul european ”a confirmat progresele în materie înregistrate de România în ultimul an” și a subliniat că ”statisticile Comisiei ilustrează eforturile vizibile depuse de autoritățile române în ceea ce privește respectarea dreptului UE”.

În schimb, prin comunicarea „O mai bună aplicare pentru obținerea unor rezultate mai bune”, din decembrie 2016, Comisia Europeană întărește sistemul sancționator, cu scopul de a determina transpunerea în termen a directivelor UE.

De asemenea, secretarul general adjunct al Comsiei a adus în discuție posibilitatea organizării la București a unei reuniuni pachet privind acțiunile în constatarea neîndeplinirii obligațiilor în curs.

În perioada 16-17 ianuarie 2017, au avut loc reuniuni și cu reprezentanți ai diferitelor Direcții Generale din cadrul Comisiei Europene – Mediu, Stabilitate Financiară, Servicii Financiare și Uniunea Piețelor de Capital, Energie – context în care au fost discutate aspecte legate de gestionarea acțiunilor în constatarea neîndeplinirii obligațiilor declanșate împotriva României.

Potrivit situației la zi centralizate de MAE, de la data aderării României la UE, impotriva Romaniei au fost declanșate 551 proceduri de infringement.

Dintre acestea, 488 au fost clasate de Comisia Europeana în faza precontencioasă, 5 au fost radiate de pe rolul Curții de Justiție UE, iar 2 au fost soluționate de această instanță.

Sunt în curs 56 de proceduri de infringement, toate în faza precontencioasa, mai precizează MAE.    PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.