Acasă Sport Timiș: Alpinistul Horia Colibășanu pleacă în cea mai performantă ascensiune românească pe...

Timiș: Alpinistul Horia Colibășanu pleacă în cea mai performantă ascensiune românească pe Everest

DISTRIBUIȚI

149583 – 13032017 – Timișoreanul Horia Colibășanu se pregătește de cea de-a opta ascensiune în munții Himalaya și de cea mai performantă expediție românească pe vârful Everest (8.848 m), având în vedere că nu va folosi oxigen suplimentar și ajutorul șerpașilor. În alpinismul internațional, Horia Colibășanu este cunoscut ca fiind un practicant al alpinismului pur.

Expediția din 2017 va începe pe data de 7 aprilie, cu ruta Timișoara – Belgrad – Doha – Kathmandu – Lhasa – Tingre – tabăra de bază Everest – tabăra de bază avansată Everest.

“Voi petrece câteva zile în Kathmandu pentru pregătirea echipamentului, apoi vom zbura la Lhasa. Nu putem merge cu mașina din cauză că ruta obișnuită a fost avariată de un cutremur. Urmează un drum de aproximativ 1000 de kilometri, în două zile, până în tabăra de bază (5.000 m). După 3 – 4 zile de aclimatizare vom parcurge în două zile cei 25 de kilometri pâna la tabăra de bază avansată, la baza Everestului (6.400 m). Estimăm că ziua de vârf va fi în perioada 18 – 22 mai”, a spus Horia Colibășanu despre organizarea expediției.

Anul acesta, Colibășanu îl va avea ca partener de expediție pe Ralf Dujmovits (55), singurul alpinist german care a urcat pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri care încearcă de această dată să urce Everest, ca și Horia, fără oxigen.

“Ralf Dujmovits are o experiență extraordinară în Himalaya. Îi cunosc tehnicile de ascensiune și cred că ne potrivim foarte bine ca și parteneri. Este o expediție foarte dificilă, dar sunt încrezător că, în condiții de vreme bună, vom ajunge pe vârf. Încă discutăm despre ruta pe care vom urca”, a mai adăugat Colibășanu.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.