Acasă Politic Tăriceanu: Judecătorii sunt timoraţi de procurori

Tăriceanu: Judecătorii sunt timoraţi de procurori

DISTRIBUIȚI

– 147422 – 01092017 –Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a susținut vineri că informațiile din ultimele zile arată situația „incredibil de gravă” în care s-a ajuns, cu ”judecători care confirmă că sunt timorați de procurori”, scrie cotidianul.

”Asist în aceste zile, cu neplăcută surprindere, la o serie de informații care apar în spațiul public și care nu fac decât să confirme ceea ce am spus de peste doi ani, anume că în România a funcționat un sistem de putere ocultă. Între timp acest sistem de putere ocultă a fost devoalat. Am văzut care a fost sistemul de putere și persoanele care exercitau în mod nelegitim puterea din statul român. Asistăm în aceste zile la informații care ne dau imaginea unei situații incredibil de grave în domeniul Justiției, anume judecători care confirmă că sunt timorați de procurori, că nu pot să lucreze, că nu au independența pe care și-o doresc și care e normal să existe pentru judecători”, a spus Tăriceanu.

În opinia acestuia, modificările anunțate de ministrul Tudorel Toder vor duce la „consolidarea” Justiției.

”Sunt lucruri care sunt mai grave decât ceea ce ne imaginam că există în Justiția română. De fapt, avem un stat care nu poate fi în niciun fel definit ca fiind stat de drept, ci un stat în care relații oculte de putere au funcționat și au pus între paranteze puterea legitimă, democratică și votul cetățenilor. Modificările pe care le propune ministrul Justiției sunt menite a consolida Justiția, a consolida statutul magistraților și cred că ele trebuie discutate cu argumente juridice, nu politice și nu de factură emoțională. Pe lângă dezbaterea democratică, văd încercări disperate a celor care au acaparat pârghii de putere în mod nelegitim de a-și păstra pozițiile. Cu acest lucru nu vom fi de acord”, a afirmat liderul ALDE, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.