Acasă Economie A fost lansat TAXEDU, proiectul pilot privind educația fiscală

A fost lansat TAXEDU, proiectul pilot privind educația fiscală

DISTRIBUIȚI

 148729 – 22112017  – Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat marți, 21 noiembrie, la Bruxelles, la evenimentul de lansare al TAXEDU, un proiect destinat educării tinerilor europeni cu privire la taxe și impozite și la felul în care acestea le influențează viețile, pe care l-a inițiat în perioada în care activa ca europarlamentar.

Proiectul, finanțat cu 500.000 de euro din fonduri europene, a fost coordonat de Parlamentul European și Comisia Europeană, fiind implementat de către o companie românească. Acesta se adresează copiilor, adolescenților și tinerilor adulți și vizează educația fiscală prin mijloace digitale. Inițiativa de a dezvolta educația fiscală a tinerilor prin transmiterea de informații despre taxe și impozite sub formă de jocuri, materiale de e-learning și clipuri pentru micro-învățare i-a aparținut ministrului Victor Negrescu, în timpul mandatului său de europarlamentar.

Nu este singurul proiect pilot inițiat de către ministrul delegat pentru Afaceri Europene, acesta fiind autorul mai multor propuneri aprobate, în valoare totală de peste 9,3 milioane de euro, ce au vizat dezvoltarea sectorului IT, creșterea accesului la servicii de sănătate în mediul rural sau industria și cercetarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.