Acasă Politic Cultura românească trebuie sărbătorită în fiecare zi

Cultura românească trebuie sărbătorită în fiecare zi

DISTRIBUIȚI
gigel_stirbu

 149407 – 16012018 – Din anul 2010, românii sărbătoresc pe data de 15 ianuarie, Ziua Culturii Naţionale, care reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu. Ziua Culturii Nationale și marcarea nașterii lui Mihai Eminescu reprezintă un moment special pentru toți românii în jurul valorilor nationale și un prilej de mândrie. Prin crearea cadrului instituţional, în această zi s-a constituit un prilej de promovare a valorilor culturale precum şi de receptare a valorilor culturii naţionale în contextul culturii europene.

Ziua culturii naţionale trebuie să reprezinte un moment în care celebrăm nu numai un mare creator, dar şi o zi de reflecţie asupra culturii române, în general, şi a proiectelor culturale de interes naţional.

Dar cultura românească trebuie sărbătorită mereu, nu doar o dată pe an! Spiritualitatea si cultura românească trebuie să existe în fiecare zi, în inima și sufletul românilor, pentru că în definitiv, sunt cei doi piloni ai continuității noastre de mii de ani pe aceste meleaguri.

Din aceste motive, este necesară finanțarea corespunzătoare a culturii românești, și sper ca anul acesta bugetul Ministerului Culturii si Identității Nationale să nu mai fie diminuat prin rectificări bugetare.

Valorile materiale si spirituale produse pe teritoriul țării noastre reprezintă fără doar si poate unul dintre stâlpii de rezistență ai societății in care trăim. Prin intermediul culturii se întăresc si se păstrează relațiile sociale, oamenii interactionează astfel si dezvoltă bune relații interumane prin “consumul” de acte culturale. Un concert, un festival, o piesă de teatru, o sculptură, toate acestea sunt elemente care îmbunătățesc calitatea vieții oamenilor, stabilesc legături si interese comune in funcție de personalitatea fiecăruia, dau naștere la socializare si unesc o majoritate.

Astăzi (n.r.. luni, 15 ianuarie 2018), de ziua ta, draga Cultură, îți doresc să ai parte de cât mai mulți prieteni pe care să-i încânți mereu cu diversitatea ta. Fie muzica, fie teatru, fie carte, fie film, fie sculptură, fie pictură…Orice, numai cultură să fie. La mulți ani! – deputat PNL Gigel Știrbu, președintele Comisiei de Cultură, Arte și Mijloace de Informare în Masă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.