Acasă Stiință Elevi români, medaliați la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori 2018

Elevi români, medaliați la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori 2018

DISTRIBUIȚI
foto: edupedu.ro

 148866 – 12122018 –   Lotul de juniori al României a obținut cinci medalii de argint și o medalie de bronz la a XV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe (IJSO), desfăşurată în perioada 2-11 decembrie, în Botswana (Gaborone).

            Olimpicii români laureați cu argint sunt Mara Muntean (clasa a XI-a/Colegiul Național „Decebal” dinDeva), Eva Maria Savin (clasa a X-a/Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București), Vlad Ștefan Oros (clasa a VIII-a/Școala Gimnazială nr. 24 din Timișoara), Matei Bogdan Pleșcan (clasa a IX-a/Colegiul Național din Iași)și Alexandru Cătălin Dianu (clasa a IX-a/Liceul Internațional de Informatică din București).

            Medalia de bronz a fost adjudecată de Radu Herzal (clasa a X-a/Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare).

            Lotul olimpic a fost coordonat de Daniela Bogdan (coordonator la nivel național și responsabil pentru disciplina chimie), profesor la Colegiul Național „Sf. Sava” din București, Traian Șaitan (responsabil biologie), inspector general MEN și Victor Păunescu (responsabil fizică), profesor la Colegiul Național „OctavOnicescu” din București.

În cadrul Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru Juniori, concurenții susţin trei probe: două probe teoretice (individuale) şi una practică – experiment/laborator (pe echipe, formate din 3 elevi), cu subiecte din trei discipline (chimie, fizicăși biologie). La ediţia din acest an au participat 260 de elevi din 46 de ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.