Acasă Politic Klaus Iohannis, la Forumul la nivel înalt Africa-Europa

Klaus Iohannis, la Forumul la nivel înalt Africa-Europa

DISTRIBUIȚI

  148847 – 11122018 –   Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 decembrie a.c., la Viena, la Forumul la nivel înalt Africa-Europa, la invitația Cancelarului Federal al Republicii Austria, Sebastian Kurz, și a Președintelui Republicii Rwanda,  Paul Kagame,în calitate de înalți reprezentanți ai țărilor care dețin Președinția Consiliului UE, respectiv Președinția Uniunii Africane.

            Forumul îşi propune să consolideze parteneriatul pe termen lung al Uniunii Europene cu continentul african și va pune accent pe stimularea investițiilor sustenabile, crearea locurilor de muncă și pe avansarea cooperării dintre Africa și Europa în era digitală. Totodată,este vizată impulsionarea implicării sectorului privat şi fructificarea oportunităţilor de dezvoltare oferite de continentul african, în special în domeniul noilor tehnologii și al digitalizării.

            La Forum vor fi reprezentate la nivel înalt statele membre UE, ale Uniunii Africane, instituțiile europene,precum și instituțiile financiare internaționale și reprezentanți ai mediului de afaceri de pe cele două continente, în special din domeniul inovației, digitalizării și start-up-urilor.

            Președintele Klaus Iohannis va reliefa, dincolo de provocările comune celor două continente, posibilitățile multiple de dialog și domenii constructive de cooperare dintre Europa și Africa, atât sub aspectul relațiilor dintre Uniunea Europeană și Uniunea Africană, cât și între România și statele din Africa.

            Președintele României va evidenția cu acest prilej că, în calitate de țară care va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019, țara noastră va continua să promoveze,în spiritul Forumului de la Viena, alături de ceilalți parteneri din Uniunea Europeană, un dialog dinamic și pragmatic cu Africa și acțiuni de cooperare menite să ridice nivelul schimburilor comerciale și să conducă la crearea de locuri de muncă și de noi oportunități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.