Acasă Anchete Justitie Procurorii DIICOT, alături de Lazăr

Procurorii DIICOT, alături de Lazăr

DISTRIBUIȚI

149515 – 21022019 –   Adunarea Generala a procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) critica ordonantele de urgenta prin care Tudorel Toader a modificat, din nou, Legile Justitiei.

”Modificarile aduse Legilor Justitiei contravin arhitecturii institutionale stabilite prin Constitutie si ar pune Ministerul Public in imposibilitatea de a-si realiza atributiile specifice, prevazute de Constitutia Romaniei si legile organice”, arata procurorii DIICOT, intr-un comunicat de presa.

Procurorii DIICOT au decis in unanimitate ralierea si sustinerea punctelor de vedere emise de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si de Sectia de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Decizia a fost luata in cadrul Adunarii Generala a procurorilor DIICOT, din data de 20 februarie 2019. Aceasta Adunare a fost convocata pentru prezentarea Raportului de activitate al Directiei pentru anul 2018, dar s-a decis suplimentarea ordinii de zi, cu emiterea unui punct de vedere asupra modificarilor aduse Legilor Justitiei, prin ordonanta de urgenta a Guvernului, adoptata marti.

De asemenea, si procurorii DNA isi exprima ingrijorarea cu privire la modalitatea pripita de adoptare a ordonantelor de modificare a Legilor Justitie, cat si cu privire la continutul acestora si atrag atentia asupra blocarii activitatii in parchete. De asemenea, procurorii vor putea fi dati afara pentru ”neindeplinirea conditiei de buna reputatie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.