Acasă Interviuri NU SPUN CĂ NU VREM TITLUL ÎNSĂ NU VREM SĂ IEŞIM CAMPIONI...

NU SPUN CĂ NU VREM TITLUL ÎNSĂ NU VREM SĂ IEŞIM CAMPIONI NEMERITAT – Interviu Cosmin Olaroiu

DISTRIBUIȚI

 PROMPT MEDIA (P.M.) – Cosmin, esti multumit de evolutia echipei tale in turul acestui campionat? Ati terminat pe locul al doilea, puteati fi chiar si lideri, dar, oricum, toata lumea va considera marea revelatie a acestui campionat.

COSMIN OLAROIU (C.O.) – Sunt multumit, normal, echipa a demonstrat o crestere fata de sezonul trecut, atat in plan mental, cat si ca joc. Asta in ciuda numeroaselor probleme cu care ne-am confruntat, scandalul cu Hadzibegovici, dificultatile materiale si de lot. Am avut şi meciuri bune, dar şi slabe, dand dovadă şi de o anumită inconstanţă în rezultate. Ca să dau exemplu, am bătut cu 4-0 la Piteşti, apoi am făcut 2-2 acasă cu Petrolul, iar acum, la final, am învins cu 5-1 la Bacău, după care am făcut 1-1 acasă cu Universitatea Craiova. Băieţii au dat dovadă că sunt caractere puternice, deoarece nu ştiu caţi jucători s-ar fi dăruit aşa fără să-şi primească drepturile materiale.

P.M. Totuşi,  mai mulţi adversari s-au plans că jocul vostru este unul agresiv. Ce spui despre asta?

C.O. – Peste tot se joacă agresiv pentru că fotbalul este un joc pentru bărbaţi. Dar nu cred că ni se poate reproşa că am depăşit limitele regulamentului. De altfel, din cate îmi aduc aminte n-am primit nici un cartonaş roşu în acest tur. 

P.M. – Faptul că sunteţi la doar două puncte în spatele liderului Dinamo, vă face să speraţi la cucerirea istorică a unui prim titlu de campioană a ţării?

C.O. – Obiectivul nostru rămane acela de a practica un fotbal de calitate, de a învinge în cat mai multe meciuri şi de a propune jucători loturilor naţionale. Nu pot să spun cine ar merita convocările pentru că nu vreau să supăr pe nimeni din lot. Oricum sunt destui în situaţia asta.

P.M. – Să presupunem însă că în etapa a XXVIII-a aţi fi lideri. Nici atunci nu vă luptaţi pentru titlu?

C.O. – Nu spun că nu vrem titlul însă nu vrem să ieşim campioni nemeritat.  

P.M. – Venirea lui Mihai Erbaşu v-ar ajuta să depăşiţi problemele financiare existente la club?

C.O. – Deocamdată se poartă tratative, care sunt într-un stadiu avansat şi care, cred eu, se vor rezolva pană la mijlocul lunii decembrie. Acum principala noastră preocupare este să le achităm jucătorilor drepturile financiare cuvenite, deoarece fotbaliştii  merită să aibă bani de sărbători.

P.M. – Dacă vor  veni oferte pentru jucători vei fi de acord cu transferul lor?

C.O. – Numai dacă acestea vin din străinătate şi sunt avantajoase atat pentru jucător, cat şi pentru club. În nici un caz însă nu sunt de acord cu plecarea cuiva la alt club din ţară indiferent care ar fi numele acestuia.

P.M. – Printre posibilii antrenori la echipa naţională, în locul lui Gică Hagi a fost rostit şi numele tău. Vei da curs unei asemenea oferte?

C.O. – Selecţionerii sunt numiţi la echipa naţională. Dacă o echipă de club poate fi refuzată, acest lucru nu e valabil şi în cazul Naţionalei. O  asemenea ofertă este atat o  datorie cat şi o onoare. Nu vreau să se înţeleagă însă că mă autopropun. Eu sunt deocamdată la FC Naţional, am început o treabă aici şi vreau să o duc la bun sfarşit.

P.M. – Cand intraţi în vacanţă şi care va fi programul din pregătirea de iarnă?

C.O. – După turneul de fotbal în sală de la Sibiu, ne vom mai pregăti pană pe 15 decembrie. Apoi ne vom reîntalni pe data de 10 ianuarie 2002. Între 17 si 31 ianuarie vom sta în cantonamentul centralizat la Snagov, după care, în luna februarie, vom efectua  un turneu de meciuri amicale în Italia.

(Interviu realizat de Agentia de Presa PROMPT MEDIA, 5 decembrie 2001)       

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.