Acasă Uncategorized Bucuresti: Parada vaporaselor si plimbari gratuite pe Herastrau de Ziua Marinei

Bucuresti: Parada vaporaselor si plimbari gratuite pe Herastrau de Ziua Marinei

DISTRIBUIȚI

92913 – 13082010 – Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) va sărbători  Ziua Marinei, alături de Liga Navală Română, pe Lacul Herăstrău, la debarcaderul central (intrarea Pavilion H), pe 15 august, începând cu orele 9.30.

Evenimentul va începe cu  ridicarea pavilionului si a marelui pavoaz în prezenţa gărzii de onoare şi a fanfarei militare,  după care va urma oficierea unei slujbe religioase de comemorare a marinarilor căzuţi la datorie, apariţia zeului Neptun, parada vaporaşelor si lăsarea la apă a ancorei de flori. Marinarii ALPAB vor încheia acest program cu jocuri marinăreşti tradiţionale precum trasul la parâmă şi  umplerea butoaielor cu apă.

“Vom  sărbători alături de Liga Navală Română o zi specială, în care ne vom aminti de curajul marinarilor, care de multe ori s-au confruntat cu situaţii speciale în misiunile lor. Îi aşteptăm cu drag pe toţi cei care  vor dori să ne fie alături la acest eveniment, ocazie cu care vom oferi vizitatorilor plimbări gratuite cu vaporaşul”, a declarat Radu Popa, director general ALPAB.

Vor fi prezente pe Lacul Herăstrău  12 ambarcaţiuni şi patru şalupe de intervenţie rapidă, care vor totaliza un număr de 400 de locuri.  În intervalul orar 10.30-14.00, cei care vor dori să se plimbe pe lac cu vaporaşul vor beneficia de plimbări gratuite. După orele 14.00, bucureştenii vor plăti pentru o plimbare cu vaporaşul 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii şi pensionari.  De asemenea, vor fi disponibile pentru plimbări 65 bărci cu rame şi 35 de hidrobiciclete, care pot fi închiriate pentru 5 lei/ h bărcile şi 10 lei/h hidrobicicletele. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.