Acasă Uncategorized Bucuresti: Politistii il fac raspunzator pe presedintele Basescu de ampla miscare de...

Bucuresti: Politistii il fac raspunzator pe presedintele Basescu de ampla miscare de protest pe care au anuntat-o pentru septembrie

DISTRIBUIȚI

93175 – 23082010 – Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual(FSNPPC ) a anunţat, pentru începutul acestei toamne, cea mai puternică mişcare de protest a sindicatelor sale. Poliţiştii vor bloca, pentru câteva zile la rând, principalele activităţi ale sistemului, conform votului primit de la majoritatea sindicaliştilor. „Pentru populaţie, blocarea serviciilor poliţieneşti chiar de către poliţişti, va fi o situaţie fără precedent. Colateral evenimentului, o mare parte din şefii M.A.I. vor fi făcuţi răspunzători pentru protestul personalului.

 

 

 

 

 

 

Despre această acţiune naţională, FSNPPC a dorit să informeze, din timp, autorităţile Statului şi să înceapă un dialog cu partenerii sociali capabili să detensioneze criza. În acest scop, a fost trimisă, în 30 iunie 2010, o scrisoare Preşedintelui României, dl. Traian Băsescu. Prin scrisoare se solicita o întâlnire de lucru, pentru informare şi mediere.

            În motivarea solicitării dialogului se vorbea despre furia crescândă a poliţiştilor legată de diminuările salariale pe care aceştia urmau să le suporte, în condiţiile incompatibilităţilor specifice Statutului poliţistului. Un alt subiect al dialogului ar fi fost cooperarea pentru diminuarea abuzurilor care au deteriorat grav relaţiile de muncă din M.A.I. 

Iniţial, în 21 iunie 2010, FSNPPC trimisese o scrisoare asemănătoare către CSAŢ al cărui preşedinte este tot dl. Băsescu.  Autoritatea supremă care decide şi problemele de siguranţă şi ordine publică nu a furnizat însă nici un semnal.

Faptul că de la data expedierii scrisorilor către CSAŢ (21 iun. 2010) şi, direct, către Preşedinte (30 iun. 2010) şi până acum s-au scurs două luni de zile, fără ca FSNPPC să primească un răspuns, conform O.G.nr.27/2002, îndreptăţeşte poliţiştii să considere atitudinea Preşedintelui Traian Băsescu drept o dublă acceptare tacită, de la cel mai înalt nivel, pentru protestele lor naţionale care acum se află în plină pregătire.

Interpretarea este în deplină conformitate cu principiul latin de drept: Qui tacet, consentire videtur  (cine tace, este de acord).

Această constatare încurajatoare nu înlătură însă responsabilitatea pentru nerespectarea Ordonanţei Guvernului nr. 27/2002, privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, document care prevede obligaţia de a se răspunde unui petiţionar în termen de 30 de zile, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.

Amintim că pentru funcţionarii publici în cauză, nerespectarea termenului de răspuns la petiţii constituie abatere disciplinară, conform Legii nr. 188/1999”, se spune într-un comunicat al Biroului Executiv al FSNPPC. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.