Acasă Uncategorized Bucuresti: Sprijin financiar de 245.000 lei pentru angajatii MAI care au suferit...

Bucuresti: Sprijin financiar de 245.000 lei pentru angajatii MAI care au suferit pierderi in urma inundatiilor

DISTRIBUIȚI

92960 – 16082010 – Angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor, care au suferit pierderi materiale în urma inundaţiilor produse în perioada 23 iunie – 5 iulie .c., vor primi din Fondul de solidaritate constituit la nivelul MAI, sprijin financiar pentru reconstrucţia locuinţelor sau pentru achiziţionarea de bunuri de folosinţă îndelungată, care le-au fost distruse de inundaţii.

Astfel, 88 de lucrători ai M.A.I., dintre care 32 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, 24 din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, 21 din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, nouă ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi doi din Instituţia Prefectului vor primi, din fondul de solidaritate constituit din contribuţia benevolă a cadrelor M.A.I., compensaţii financiare în valoare de 244.898 lei, din care 151.198 lei pentru materiale de construcţii şi 93.700 lei pentru achiziţia de bunuri materiale.

Pentru achiziţia de bunuri materiale care au fost distruse de inundaţii, fiecărui lucrător afectat de inundaţii îi va fi acordată o sumă de sprijin, de până la 4.000 lei.

Valoarea pagubelor materiale pentru fiecare caz în parte a fost stabilită de o comisie de specialitate formată la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor, sub coordonarea Direcţiei Generale Logistice, pe baza analizelor concrete la faţa locului, precum şi a declaraţiilor pe proprie răspundere a celor afectaţi.

Comisia de evaluare a stabilit, pentru persoanele ale căror case au fost distruse de ape şi care deţineau în proprietate aceste locuinţe, acordarea unui cuantum valoric pentru achiziţionarea de materiale de construcţii necesare reparaţiilor, potrivit expertizei tehnice pentru fiecare caz în parte, precum şi a listei principalelor materiale şi a preţurilor unitare aferente categoriilor de lucrări.

În cazul locuinţelor propuse pentru demolare, s-a stabilit acordarea sumei de 14.500 de euro (61.625 lei) pentru construcţia unei noi locuinţe cu o suprafaţă de 58 metri pătraţi, conform Legii nr. 114/1996 privind locuinţele.

Valoarea totală a pagubelor estimate este de 1.228.316 lei, dintre care materiale de construcţii 614.008 lei şi bunuri personale 614.308 lei. www.promptmedia.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.