Acasă Uncategorized Bucuresti: Tantarii purtatorii ai virusului West Nile sunt „asteptati” sa vina in...

Bucuresti: Tantarii purtatorii ai virusului West Nile sunt „asteptati” sa vina in Bucuresti dinspre Bulgaria

DISTRIBUIȚI

92867 – 11082010  – Avand in vedere avertizarea Ministerului Sanatatii, dar si articolele aparute in presa referitoare la aparitia virusului West Nile in Bulgaria si Grecia, primarul general Sorin Oprescu a solicitat Comisiei Interministeriale de Supraveghere Metodologica si Receptie care s-a intrunit la sediul Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti sa analizeze desfasurarea programului de destantarizare operat de societatea 3D. Astfel, miercuri, in uma analizei acestui program, Comisia a concluzionat ca

 

 

Din cauza conditiilor meteo din aceasta vara, inca din luna iulie, primarul general Sorin Oprescu a dispus aplicarea unor masuri complementare in ceea ce priveste tratamentele de destantarizare. Astfel, s-au suplimentat tratamentele destinate spatiilor verzi, intervenindu-se, pe langa utilajele ULV (ultra low volume) cu 30 de foggere (utilaje de mici dimensiuni, care produc ceata calda si cu care se poate interveni in spatiile inguste dintre blocuri, pe aleile parcurilor etc).

De asemenea, se monitorizeaza in permanenta densitatea populatiilor de tantari in zonele unde este preconizata aparitia in numar mare a acestora. Mai mult, s-a stabilit un interval de doua saptamani pentru tratamentele aplicate in parcuri, in cazul ploilor acestea fiind reluate imediat.

Tratamentele sunt aplicate intre 19.00-24.00, acesta fiind considerat intervalul orar optim. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.