Acasă Uncategorized Chisinau: Presedintele interimar al Moldovei avertizeaza ca nu va dizolva Parlamentul daca...

Chisinau: Presedintele interimar al Moldovei avertizeaza ca nu va dizolva Parlamentul daca dincolo de Prut va fi haos

DISTRIBUIȚI

93072 – 19082010 – Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat miercuri, 18 august, că va examina posibilitatea dizolvării Parlamentului în funcţie de rezultatele refrendumului. „Nu voi permite instaurarea haosului în Republica Moldova”, a spus Mihai Ghimpu, precizând că doar alegerea preşedintelui ţării va permite depăşirea crizei constituţionale şi sociale”, a spus Ghimpu, citat de Romanian Global News.

Mihai Ghimpu a mai declarat că în situaţia în care PCRM boicotează referendumul „Voronin lucrează pentru Ghimpu”. „Voronin şi PCRM nici nu s-au gândit că nevotându-l pe Lupu, Ghimpu va deveni preşedinte. Lui nu îi place politica mea, dar în acest caz vreau să vă spun că Voronin lucrează pentru Ghimpu. Dacă cheamă la boicot şi referendumul nu va avea loc, înseamnă că nu vor avea loc alegeri, deci, eu rămân interimar până nu dizolv Parlamentul”, a spus preşedintele în cadrul emisiunii.

Întrebat când, totuşi, are de gând să ia decizia de dizolvare a legislativului, Mihai Ghimpu a spus că nu ştie. Preşedintele a mai declarat că deşi are o înţelegere cu liderii AIE şi cu organizaţiile internaţionale că alegeri parlamentare şi prezidenţiale trebuie să aibă loc în toamna acestui an, Mihai Ghimpu a spus că dizolvarea legislativului depinde de rezultatul referendumului constituţional din 5 septembrie. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.