Acasă Uncategorized Sapan

Sapan

DISTRIBUIȚI

92847 – 11082010 – In perioada 12 – 15 august, la Sapanta, va avea loc Festivalul „Drumul lung spre Cimitirul Vesel”. Vor fi patru zile cu muzica romaneasca si irlandeza, Grigore Lese si invitatii lui, muzica lui Shaun Davey cantata live de 120 de artisti, ateliere de olarit, dans, muzica taraneasca, gatit traditional, pastravarit si multe altele, un trai eco, in armonie cu natura si cu sinele.

„Drumul lung spre Cimitirul Vesel” a fost creat de la o idee nascuta in Irlanda. In urma cu doi ani, apreciatul compozitor irlandez Shaun Davey a primit o bursa de la Culture Ireland pentru a cerceta filonul comun dintre cele doua culturi. Fascinat de Sapanta, artistul a compus o suita muzicala in care se imbina elemente traditionale din ambele zone, cu elemente din muzica clasica. Textele acestor melodii sunt chiar epitafurile de pe mormintele din Sapanta.

Ideea de a organiza un festival a pornit de la dorinta ca aceasta creatie sa fie cantata chiar la Sapanta, locul care a inspirat-o. 160 de muzicieni – corul barbatesc al Facultatii de Teologie din Sibiu, un cor mixt din Maramures, o orchestra de camera romaneasca si instrumentisti alesi dintre cei mai buni interpreti de muzica traditionala din Irlanda – vor interpreta lucrarea lui Shaun Davey, in noaptea de Sfanta Maria, pe pajistea de langa Cimitirul Vesel.

Evenimentul este prezentat de Asociatia Culturala Irlandezo-Romana „Noul Grange”, in colaborare cu Consiliul Local Sapanta, Parohia Ortodoxa Sapanta, cu sprijinul Consiliului Judetean Maramures. Producator este Peter Hurley. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.