Acasă Uncategorized Suceava: Politistii de frontiera au indisponibilizat un microbuz incarcat cu 30.000 de...

Suceava: Politistii de frontiera au indisponibilizat un microbuz incarcat cu 30.000 de pachete de tigari de contrabanda

DISTRIBUIȚI

92816 – 10082010 – În baza unor date şi informaţii deţinute la nivelul Sectorului P.F. Siret din judeţul Suceava cu privire la desfăşurarea unor activităţi de contrabandă, poliţiştii de frontieră au intensificat supravegherea frontierei de stat.

            Astfel, în seara zilei de 9 august 2010, poliţiştii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe teritoriul României, un microbuz de culoare albă care, la apariţia poliţiştilor, a pornit în trombă spre interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au observat şi pe teritoriul statului vecin un microbuz şi mai multe persoane, motiv pentru care au fost informate autorităţile de frontieră ucrainene.

Având suspiciuni că microbuzul a fost implicat în acţiuni de contrabandă, poliţiştii de frontieră s-au deplasat pe urma acestuia, pentru identificare.  

Autoturismul în cauză a fost localizat pe o stradă  din oraşul Siret, dar proprietarul acestuia, H.Constantin, în vârstă de 39 ani, domiciliat în localitate, a refuzat să-l deschida pentru control.

Deoarece în microbuz se afla o cantitate semnificativă de ţigări, cu aprobarea procurorului, poliţiştii de frontieră au luat măsura transportării acestuia la sediul Sectorului P.F. Siret unde, în urma controlului amănunţit, au descoperit în 34 genţi de rafie 30.660 pachete de ţigări (23.490 pachete marca „Doina” de provenienţă Republica Moldova) şi 7.170 pachete marca „Viceroy” de provenienţă ucraineană).

Având în vedere cantitatea de ţigări descoperită, s-a dispus faţă de persoana în cauză începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

            Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 128.772 lei, a fost reţinută în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar microbuzul marca „Peugeot” a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Siret până la finalizarea  cercetărilor.

Totodată, procurorii au luat măsura reţinerii persoanei în cauză pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.