Acasă Uncategorized Berlin: La Chisinau si Bucuresti se discuta despre solutionarea conflictului transnistrean

Berlin: La Chisinau si Bucuresti se discuta despre solutionarea conflictului transnistrean

DISTRIBUIȚI

94046 – 21092010 – Ministrul de Stat Dr. Werner Hoyer, membru al Bundestag-ului german, împreună cu omologul său din Marea Britanie, David Lidington, vor discuta la Chişinău şi apoi la Bucureşti despre integrarea in UE a Republicii Moldova si de spre solutionarea conflictului transnistrean, transmite Romanian Global News, preluata de Prompt  Media. Ambii miniştri de Stat vor avea întrevederi cu prim-ministrul Vlad Filat, viceprim-ministrul Victor Osipov şi Ministrul Afacerilor Externe

 

 

 

 

 

 şi Integrării Europene Iurie Leancă. În centrul discuţiilor de la Chişinău vor fi relaţiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. De asemenea vor fi discutate întrebări ce ţin de conflictul din Transnistria, subiect ce se va discuta şi la Bucureşti.

“Împreună cu omologul meu britanic încurajez partenerii noştri în Chişinău să parcurgă în continuare calea reformelor democratice. Noi dorim să aprofundăm substanţial relaţiile cu Republica Moldova. În acest sens vom depune eforturi şi în cadrul Uniunii Europene şi vom mobiliza partenerii”, a declarat ministrul de stat Hoyer, la Berlin.

În ceea ce priveşte soluţionarea conflictului transnistrean, Hoyer a asigurat că Republica Moldova poate conta pe susţinere. “În baza iniţiativei Meseberg a cancelarului federal Angela Merkel şi a preşedintelui rus Dmitri Medvedev, Germania activează împreună cu partenerii săi pentru o soluţionare de durată a conflictului”.

Werner Hoyer a declarat că vizita sa comună cu britanicul Lidington este un semn al colaborării germano-britanice strânse şi pline de încredere în cadrul politicii externe a Uniunii Europene. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.